В поредната новина за актьор, който ще се пробва зад камерата (може да направим подобна рубрика, толкова често се случва, макар и с разнороден успех), научаваме, че Шарлто Копли подготвя режисьорския си дебют. Фантастичната комедия, озаглавена „Sapien Safari“, ще е по негов сценарий и той ще участва в главната роля на извънземния Риблик, описван като „галактически Стив Ъруин“, който се опитва да убеди новия собственик на Земята, че основният вид на планетата трябва да бъде защитен.

Звучи ни достатъчно интересно, но все пак става дума за едно-единствено изречение, така че подхождаме внимателно – да се надяваме, че Копли е написал наистина забавен сценарий и че може да го пренесе на екрана по подобаващ начин. Все пак, когато един човек е отговорен за сценария, режисурата и главната роля, прекалено много неща могат да се объркат, а и Копли, колкото и да ни радва, все пак е дебютант зад камерата.

Но явно продуцентите от QC Entertainment са решили, че рискът си заслужава – те рискуваха и с „Бягай“, заедно с Blumhouse Productions, и дебютът на Джордън Пийл се оказа не само изненадващ хит, но и получи „Оскар“ за оригинален сценарий и още 3 номинации (за филм, режисьор и актьор в главна роля). Ето какво казва за партньорството самият Шарлто Копли:

В среда, в която все по-рядко се поемат рискове, екипът на QC са истинска благословия. Те търсят смел, дързък и оригинален материал с комерсиален потенциал. И когато поемат риска, те изцяло подкрепят кинотвореца. Не можеш да искаш повече.

Шон МакКитрик, Рей Мансфлийд и Едуард Хам от QC Entertainment допълват:

Шарлто е творец с рядко срещана комбинация от чувство за хумор, дълбочина и несломим ентусиазъм към всичко, което прави. Моментално се съгласихме да си партнираме с него по този уникален поглед към една социална комедия.

Все още нямаме никаква информация кога се очаква да започнат снимките и кога евентуално да очакваме „Sapien Safari“, но ще ви държим в течение с развитието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *