Чували сме, че в кино индустрията няма нищо по-хубаво от това да работиш с приятели и хора, на които имаш доверие, и ако това наистина е вярно, пред Джулия Робъртс се открива перспектива за наистина прекрасна работна среда. В предстоящия си филмов проект Leave the World Behind тя ще споделя екрана със стария си познайник от Версия пеликан Дензъл Уошингтън, а зад камерата ще си партнира с новата си „любов“ Сам Исмаил, с когото работи в сериалите Homecoming и Gaslit.

Leave the World Behind“ е адаптация на предстоящия едноименен роман на Румаан Алам, разказващ за две семейства – едното бяло, другото черно – които се озовават заедно в отдалечена вила (притежавана от черната двойка) по време на събитие, което причинява спирането на телефони, телевизия, радио и интернет, в резултат на което те нямат начин да разберат какво се е случило. Когато странен свръхзвуков взрив разбива спокойствието в провинцията и животните започват да мигрират на вълни, психичното спокойствие на двете семейства се пропуква и на повърхността изплуват проблемите за раса и клас, които отвличат вниманието им от далеч по-тревожните неща, които се случват около тях.

Според Deadline освен с режисурата Сам Исмаил (Mr Robot) ще се нагърби и с написването на сценария, а Джулия Робъртс ще влезе в ролята на майката в семейството, което наема къщата, докато Дензъл Уошингтън ще бъде собственикът. То и няма как друго да е, предвид информацията за сюжета. Засега няма информация за актьорите, които ще изпълняват останалите (най-малко две) роли.

Като цяло Leave the World Behind звучи като проект, който чудесно се вписва в света, в който живеем в момента – събитие (разбирайте пандемия), заради която сме подложени на изолация и засилени вълнения (с елементи на бунтове) на тема раса и  класово неравенство. Интересното в случая е леката „жанрова окраска“, която може да придаде малко свежест на темата, която (поне според нас) се поизтърка напоследък. Надяваме се само драматургичната основа да е по-качествена, а да не станем свидетели на история като за Зоната на здрача, излишно удължена до размер за игрален филм. Също така се надяваме (а и сюжетът ни навежда в тази посока) основната идея да е как проблемите на расата на хората са малоумно нещо и как друго е далеч по-важно.

Предвид творческия екип ще следим Leave the World Behind отблизо и ще ви държим в течение за всичко по-интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *