Вероятно няма по-голям и познат политически скандал от Уотъргейт – самото му име се използва като нарицателно за скандал, откакто цялата корумпирана афера е разкрита през 1972 г. И тъй като е толкова известен, Уотъргейт винаги е на ръба на общественото съзнание и повечето хора имат усещането, че са запознати с цялостната картина. Сега обаче невероятно елитен екип се е събрал, за да разкаже по-малко познатите страни на историята и как са замесени не толкова известните лица.

Сам Исмаил, създателят на много успешния „Mr Robot”, е изпълнителен продуцент на нов минисериал, озаглавен „Gaslit”, който събра впечатляващ актьорски екип. Джулия Робъртс, която вече постигна доста сериозен успех с друг проект на Исмаил – „Homecoming”, тук ще влезе в ролята на Марта Мичъл. Мичъл е била знаменитост, дама от обществото с невероятно шумен характер и съпруга на главния прокурор на Щатите по това време – Джон Мичъл. В неговата роля ще видим не друг, а Шон Пен. Въпреки че и двамата са били поддръжници на Никсън, Марта Мичъл е първата, която публично обявява, че Никсън е замесен в скандала. Джон Мичъл пък е бил избухлив, темпераментен и безмилостен, но пък безумно влюбен в съпругата си, което го е накарало да избира между нея и президента. И за двамата актьори това явно ще бъдат много сочни и многопластови роли, в които да покажат широкия си набор от възможности.

gaslist-cast-20200223

Добрите новини за кастинга обаче съвсем не спират до тук. В други две важни роли ще влязат чудесните Арми Хамър и Джоел Еджертън. Хамър ще изиграе Джон Дийн, амбициозен млад съветник в Белия Дом, разкъсан между това да лъже за президента или да каже истината, и кое ще помогне повече на кариерата му. Еджертън пък ще поеме ролята на Г. Гордън Лиди, който е бил ветеран и бивш ФБР агент, доверен човек на Никсън, чиято задача е била да се справя с изтичания на конфиденциална информация от администрацията на президента.

Gaslit“ ще бъде ръководен и продуциран от дългогодишния колаборатор на Исмаил Роби Пикъринг, който е работил като сценарист по „Mr Robot”. Има планове поне някои от епизодите да бъдат режисирани от Джоел Еджертън и брат му Наш, което е страхотно, тъй като освен че е супер актьор, Джоел се справя доста добре и зад камерата (гледайте “The Gift”!).

Като цяло сме с доста големи очаквания за „Gaslit”, защото в такива високопрофилни политически истории има много място за качествена драматизация и страшно интересно изследване на герои, поставени в трудни ситуации. Дори самото заглавие ни харесва – думата „gaslit” означава някой, който бива манипулиран психологически, така че да започне да се съмнява сам в себе си дали не е полудял. Към това прибавяме и вече доказаната способност на Исмаил и Пикъринг да създават напрежение, както и наистина удивителния каст, и се приготвяме за наистина вълнуващ и интересен сериал.

Засега „Gaslit” си няма дом в никоя от стрийминг платформите, но смятаме, че това няма да е за дълго. Ще следим развитието на проекта с интерес.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *