Ice, ice, baby.

Знаем, сега ни мразите, но нека не се лъжем, така или иначе щяхте да си запеете безобразно забиващата се песен, четейки тази новина, защо да не започнем оттам и после да преминем към съществената част. А тя е, че се подготвя нов биографичен филм за Робърт Ван Уинкъл, по-добре познат като Ванила Айс, в чиято роля ще влезе Дейв Франко.

Филмът засега е с работното заглавие „To The Extreme”, взето от хитовия албум на Ванила Айс, който през 90-те години продава 15 млн. копия и си е напълно легитимен хит. Оттогава обаче Ванила Айс остава в аналите на попкултурата като абсолютна шега и провал, въпреки че с изненада откриваме, че той прави музика до сравнително скоро, като последният му албум е от 2011 г.

Разбира се, това няма да бъде биографичен филм на култови, обичани музиканти като Queen или Елтън Джон, но все пак смятаме, че има някакъв повод за интерес към проекта. Първо, сценарият е част от вече иконичния „черен списък“ на Холивуд за непродуцирани сценарии, написан от Крис Гудуин и Филип Ван. Второ, Дейв Франко описва „To The Extreme” като подобен на тон на изненадващо добрия „The Disaster Artist”, който по подобен начин се занимаваше с някого, на когото светът се подиграва безрезервно, и филмът не само не му се подиграваше, но дори успя да накара публиката да му симпатизира.

Ето го пълното изказване на Франко:

При онзи филм, хората очакваха, че ще направим стандартна комедия, в която се подиграваме на Томи Уайзо, а всъщност колкото по-сериозно го играехме, толкова по-смешно и по-прочувствено се получаваше – същият тон искаме и за този. Роб е страшно мил и интелигентен тип, много ни помага с това детайлите да са верни, сподели ни информация, която широката публика не знае.

Това, че самият Ванила Айс участва в подготовката на филма донякъде е интересно, но в същото време е леко притеснително, тъй като може да се окаже, че той се опитва да повлияе на това, което в крайна сметка „To The Extreme” ще иска да покаже.

Трябва да сме честни, че все пак за момента нямаме високи очаквания – да, „The Disaster Artist” е добра отправна точка, но той все пак беше ръководен от доста талантлив режисьор, в лицето на Джеймс Франко, какъвто за момента тук още не е обявен. Повече от това обаче, историята на Томи Уайзо е доста по-странна и интересна от просто провален артист, който се превръща в шега за масите. Не сме сигурни, че Ванила Айс има толкова интересен профил, но все пак може и да се получи нещо любопитно около самата му житейска история.

Синопсисът гласи:

Започвайки от незавършил гимназията продавач на коли в Далас и стигайки до първия хип-хоп сингъл, който оглавява класацията Billboard, младият Ванила Айс се бори със славата, опити за изнудване и това да не се продаде, междувременно ставайки част от музикалната история.

Премиерна дата неизненадващо засега няма, но филмът вече е в предпродукция.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *