Многократно сме отбелязвали любовта си към Пол Верховен и (почти) всеки път, когато пишем за негов проект, споменаваме, че харесваме всичките му филми, в това число и печално известния (имащ славата на едно от най-лошите кинопроизведения на всички времена) „Showgirls“, който обожаваме по един много специален начин.

Сега, няма да седнем да обясняваме, че „Showgirls“ всъщност е много добър и е някакъв неразбран шедьовър, защото не е. Със сигурност обаче никога няма да го сложим сред най-лошите и сме готови да спорим дълго в полза на това, че в него има нещо специално. Нещо, което в годините след излизането му по кината, превърна филма в култ (в истинския смисъл на думата, преди нейното опошляване от прекомерното ѝ използване за щяло и нещяло) и което продължава да занимава съзнанието на обикновените зрители, критиците и кинотворците.

Поредното доказателство за тази привлекателна енигматичност на „Showgirls“ е документалния филм на Джефри МакХейл, „хитро“ озаглавен „You Don’t Nomi“, в който множество кинокритици и ревностни почитатели изследват сложния следпремиерен „живот“ на най-големия филмов провал на 1995 г. Как от пълна катастрофа се стига до култово обожание и до невероятно изкупление.

Вижте трейлъра на този любопитен поглед към съблазнителния „Showgirls“ на Пол Верховен.

Като големи фенове на „Showgirls“, за нас „You Don’t Nomi“ изглежда абсолютно задължителен. Допълнителен бонус е и фактът, че филмът получи доста положителни отзиви от премиерата си на миналогодишното издание на фестивала Трайбека. Повечето ревютата отбелязват, че „You Don’t Nomi“ едва ли ще успее да промени мнението на когото и да е по отношение на качествата на „Showgirls“, но е ужасно развлекателен поглед към неговата история и любопитно изследване на естеството на „фенщината“.

Вижте и два отлични постера.

youdontnomi-poster-1-20200606 youdontnomi-poster-2-20200606

Режисьор на „You Don’t Nomi“ е Джефри МакХейл, а във филма участват Адам Найман, Ейприл Кидуел, Пийчес Крайст, Джошуа Гранел. Чрез архивни кадри ще видим Елизабет Бъркли, Кайл Маклоклън, Джина Гершон, Джо Естерхас и Пол Верховен.

Премиерата на филма е на 9 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *