Остава една седмица до премиерата на втората част на хитовата игра на Naughty Dog „The Last of Us”. Докато феновете тръпнат в очакване да се потопят отново в света на Ели и Джоел, HBO усилено работят по адаптиране на тяхната история за малкия екран. Създателят на поредицата Нийл Друкман обединява усилията си с Крейг Мазин, автор на успешния „Чернобил”, за да пресъздадат сложната постапокалиптична екшън-драма. Двамата ще бъдат сценаристи и изпълнителни продуценти.

Благодарение на интервю в Discussing Film от изминалите дни научаваме, че Йохан Ренк ще режисира пилотният епизод на „The Last of Us”, а защо не и някои от следващите. Ренк е режисьор с изключително богат опит в телевизията и носител на множество награди. Част от работата му включва сериали като „Breaking Bad”, „Bates Motel” и „Vikings”. През миналата година той беше отговорен и за всички серии на вече споменатия хит на HBO „Чернобил”. По думите на самия Ренк, не му е било много трудно да приема предложението на Мазин, защото двамата са се сработили много добре и са се харесали.

Добра новина за всички фенове на играта е, че триото подхожда много сериозно към материала и към персонажите на Ели и Джоел. Всички са наясно, че повечето хора имат ясно изразена представа и визия за тези герои и успехът на една адаптация ще зависи много от показания краен резултат. Важно е хората да харесат и приемат това, което виждат. Йохан Ренк ще влезе и в ролята на изпълнителен продуцент, което предполага, че може да се нагърби с повече от един епизод.

На този етап няма кой знае каква допълнителна информация за адаптацията на „The Last of Us”, но се очаква тя да тръгне по някое време през 2021 година. Друкман и Мазин обещават, че историята ще обхване първата игра от поредицата, а при успех може да продължи и с втората. Това със сигурност гарантира съдържание за няколко сезона, особено ако феновете харесат видяното. Ще се постараем да ви държим в течение и се надяваме, че поне този проект по игра на Naughty Dog няма да бъде споходен от тъжната съдба на „Uncharted”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Супер фен съм на Ънчартед, но тази …. нещо зациклих по средата и не ми се играе.
    Ама ще я довърша, на инат, даже може и двойката да си купя след време, като поевтинее

    1. Въпросът е след време дали ще ти се играе. И дали ще имаш възможност и време 🙂 Аз бих само ако излезне за PC, може и работещ емулатор за PS3 на „Uncharted”