318763204169695232_n

Домът на киното представя в цяла България специална селекция от успешни български филми за периода 2010-2019 в онлайн платформата Neterra.TV+

И за България, и за света, новото десетилетие започва с возвисяващо разкритие – киното е навсякъде и по всяко време. По тази причина Домът на киното, с подкрепата на Столична община, насочва поглед към обещаващия потенциал  на българското кино, опознавайки неговите постижения от последните десет години. Онлайн платформата NeterIra.TV+ се присъединява към инициативата и предоставя пространството си, за да направи достъпа до нея максимално лесен и приятен.

Стотици международни награди, разпространение по цял свят, признание и на родната публика   българското кино е в очевиден възход. Какъв по-подходящ момент от това да насочим вниманието си към процесите и тенденциите в него, да се припознаем и да се срещнем със собствените си истории на големия малък екран.

Затаяваме дъх за проекта Десетилетие на българското кино, който ще ни  срещне с някои от най-интересните съвременни български кинотворци и техните запомнящи се продукции. Предстоят ни вълнуващи разговори, в които ще можете да вземете  участие и да зададете всички свои въпроси на любимите си режисьори. Проектът бе анонсиран с няколко заглавия в програмата на 24-тия София Филм Фест и е доразвит от селекцията на Дома на киното.

Програмата от значими за второто десетилетие на 21-ви век български филма ще бъде в платформата Neterra.TV+ от 8 юни.

От комфорта на дома си ще можете да видите 20 подбрани заглавия, покорили както българската публика, така и световните кинофестивали. В специалната поредица „Говори с киното“ ще можете да се включите на живо в онлайн разговори с авторите на филмите, които ще дискутират ключови теми около творческия процес, световните филмови процеси и, разбира се, пътищата пред българското кино.

На вниманието на публиката предлагаме два пакета по 10 филма, всеки с цена 20 лева.

КОЛЕКЦИЯ 1 включва филмите „Подслон“, „Мисия Лондон“, „Лов на дребни хищници“, „Зад кадър“, „Аве“, „Кецове“, „Love.net“, „Лора от сутрин до вечер“, „Миграцията на паламуда“ и „Съдилището“.

КОЛЕКЦИЯ 2 включва филмите „Потъването на Созопол“, „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син“, „С лице надолу“, „Каръци“, „Безбог“, „Слава“,  „3/4“, „Лили Рибката“, „Възвишение“ и „Ага“.

С участието в проекта „Десетилетие на българското кино“ Neterra.TV+ подкрепя адаптирането на Дома на киното и авторите на новото българско кино в условията на извънредна епидемична обстановка. След като бе затворен два месеца и половина, любимият на поколения столичани киносалон отново работи, макар и с ограничен капацитет. Онлайн проектът „Десетилетие на българското кино“ дава възможност на киноманите В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ да бъдат в своя виртуален Дом на киното.

Не пропускайте възможността да преоткриете българското кино и да се срещнете с неговите автори!

20 филма ОНЛАЙН на Neterra.TV+ от 8 юни!

Дори и вкъщи си в Дома на киното!

Десетилетие на българското кино 2010-2019 онлайн“ се реализира с подкрепата на Столична община по инициативата „Солидарност в културата”.

#Солидарност_В_Културата

bg-cinema-10-poster-20200603

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

 1. Без „Дякон Левски”, „Смартфона беглец” и „Дамасцена”? Възмутен съм! Клета майка кино България! Това са емблеми на едно културно недоносче нарекло себе си Десетилетие на българското кино.

 2. Добър повод да се прояви ирония …. със затаен дъх … ха-ха ….
  Ама кво ще стане така ?

  В картинките горе забелязах Barry Keoghan – в кой от изброените филми играе той ?

  Също – защо го няма УРОК ? А го има Слава ?

  Или Котка в стената ?

  Също – тези, които стават – и тези които не стават … се виждат одма –

  Също – едва ли има по-лесна мишена от българското кино – каквото и да каже човек – ще е евтино….

  И когато това е така – защо тези, които все пак се занимават с него – са оставили в една такава селекция филми, които със сигурност не стават ?

  Също любопитно ми е (по спомени), защо надписите накрая на ‘Лора от сутрин до вечер’ бяха на български и английски ?
  На кой му е хрумнал да ги направи двуезични – и к’ва е била (прочее) целта ?!?

 3. И като стана дума за образци на хубавото българско кино – събрали ‘стотици международни награди’ -….

  …..миналата седмица по Mubi – гледахме корейския The Housemaid – има ебане, ама не го показват ‘ного …
  Римейк (оказва се) на оригинал от 60-те години …пак за класите и прочее …
  WTF
  Мче то Паразит (оказва се) си има опашка, която е хей толкова дълга …викам си – Бонг Жуун Хо и Сонг Канг Хо още като пубери са имали к’во да гледат ….

  Иначе е съвсем релевантен въпросът – камериерката защо му налапа кура без да се замисли дори ?
  Ако – някой го е гледал – ще ми е интересно да прочета мнение …

  В един момент (на иначе доста хубавия филм) и господарката и камериерката пътуваха в колата по обратния път от някаква разходка – той караше – и си казах – гледай сега – и двете са го лапали този кур, той се прави на ударен, и те се правят, че не знаят …няма да свърши добре тази работа ….