Тази сутрин The Hollywood Reporter стоплиха душата ни с новина за изключително обещаващ проект, включващ участието на редица талантливи творци. Те съобщават, че винаги отличният Оскар Айзък се е сдобил с правата за екранизация на предстоящия разказ „London“ на норвежкия писател Ю Несбьо, който придоби световна популярност с криминалната бестселър поредица за инспектор Хари Хуле.

Автор на сценария ще бъде петкратно номинираният за „Оскар“ (и носител на една статуетка) Ерик Рот („Форест Гъмп“, „Мюнхен“, „Роди се звезда“), а на режисьорския стол ще седне харесваният от нас Бен Стилър („Тропическа буря“, „Тайният живот на Уолтър Мити“), който беше номиниран за „Еми“ за последния си кредит зад камера – отличния минисериал „Escape at Dannemora”.

За съжаление, на този етап няма абсолютно никаква информация за сюжета на „London“. Що се касае естеството на разказа, първоначално се твърдеше, че той е фантастичен (или поне има такива елементи), но THR споделят, че това е „mischaracterization” и сега се говори по-скоро за „high-concept thriller”, което се връзва повече с профила на Несбьо.

Какъвто и да е случаят с жанровата принадлежност на „London“, ние, както вече отбелязахме, имаме интерес и големи очаквания към проекта – чудесният творческият екип просто не предполага друго. Но ако някой каже, че и екранизацията на „Снежния човек“ на Несбьо също разполагаше с много силен авторски екип, пък се оказа разочарование (при все, че някои от нас го харесват), ще е напълно прав.

Със сигурност ще следим развитието на „London“ и стискаме палци да се получи добър филм. Second time’s a charm, right?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *