Are you still home alone?

Мерките около досадния COVID-19 вече не са толкова строги, но ние продължаваме да сме строги към самите себе си. Бяхме се зарекли, че докато трае изолацията, ще заснемем поне още един епизод на видео подкаста Inglourious Kunts, в който да обърнем внимание на изтънчения си кино вкус в извънредно положение, а покрай това да намажете и вие – благодарение на няколко филма и сериала, които подбрахме с цел запознаване или припомняне. Концепцията да не залагаме само на нови неща пак е спазена, затова очаквайте и известни, и не чак толкова разпознаваеми заглавия.

За втори пореден път в домовете си ви канят Мартин „Циничния Елф“ Aнгелов, Благой Д. Иванов, Димитър Дринов (само че в другото му вкъщи) и Владислав Апостолов, а култовото cameo на красивата арийска творба Талиа Дринова този път е с научнопопулярен декор. Изборът на екипа ни добавя в списъка „The Grand Budapest Hotel“, „Gladiator“, „Vivarium“ и „Videodrome“, а телевизионната колекция събира „Tiger King: Murder, Mayhem and Madness“, „ZeroZeroZero“, „Better Call Saul“ и „Love, Death & Robots“. Опитахме се да подберем по-разнообразни и велики неща, но накъде повече, ебати?

Не ви трябват витамини, антибиотици и антидепресанти – трябва ви това видео:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 Comments

 1. Ще продължа традицията от предния си коментар на Част 1 и ще добавя две заглавия, които ми се струват удачни за тематиката на подкаста, тъй като тук все още не са премахнали всички ограничения и удължиха еприода на плащане от правителството до Октомври, има какво да гледам, чета и играя, докато не ни извикат на работа отново.

  За филм избирам „The Thing“ – оригиналния филм с участието на Кърт Ръсел, който бях гледал още в началото на изолационниня период и ми хареса изключително много въпреки годините, натежали на рамененте му. Бях го гледал за първи път в моите тийн години и доста ми въздейства, сега просто си припомнях моменти от него и ми беше все така свеж. Ефектите за времето си са били доста добри, сега може би разглезени от епосите на Marvel & DC, ще се сторят на някои дървени, но целият филм е пропит с онова чувство на изолация, на безнадежност, което се предаде на мен поне по доста интересен начин.

  Коментарът на Влади за Love, Death & Robots ми напомни за друга подобна като формат и идеи антология от близкото минало, затова поставям „The Animatrix“ тук, анимираното допълнение към трилогията Матрицата, което за мен е много добре направено (някои епизоди бяха по-добри от други за мен), но успяха да допринесат за разширяването на мащабната картина от филмите и запълниха някои малки „дупки“ в повествованието.

  1. The Thing всъщност е римейк (или нещо такова) на The Thing from Another World (1951), ко-режисиран от Хауърд Хоукс – един от любимите режисьори на Карпентър. Несъмнено е по-големият филм и перфектен пример за практикъл ефектите от 80-те – по-дървени, но по-впечатляващи от голяма част от безжизнения cgi.

  2. Най-големият плюс на тоя прикуъл/римейк е, че не дразни много. Иначе, изглежда, е могло да бъде нещо по-малко безлично.

  3. Макар да съм съгласен с Бла за ефектите, за мен филмът си остава приятен.

 2. Учудих се, че Дринов препоръча Vivarium – имах чувството, че само аз съм го гледал. На който и да го препоръчам, никой не беше наваксал с него. Страхотен Джеси Айзенбърг. Не знам дали бих го гледал отново – доста е тягостен и бавен, но определено си струва да се види поне веднъж.

  Моят рекъмендейшън е много на място с въпросната пандемия – реших да си припомня един шедьовър от 2001 година с Никол Кидман. Естествено, говоря за The Others на Алехандро Аменабар. Велик филм с уникален туист в последните минути. Силно препоръчвам за хората, които са все още в изолация.

  P.S. Love, Death & Robots е велик. Сега се замислям, че ако цялата безумно глупава стрийминг платформа Quibi беше основана на този сериал, но с много повече епизоди, щях да се запиша. Вместо това си го гледаме по Нетфликс и съм абсолютно файн с това.

 3. абе да ви питам.. Penny Dreadful: City of Angels
  заслужава ли си, или да го трия..че и без това
  бая работи за гледане са се насъбрали….
  а и още идат!!

 4. Едва ли ще правим трети „пандемичен“ епизод, тъй като мерките вече са съвсем чао, но ако бяхме направили, най-абсолютната препоръка би бил третият сезон на „Dark“. 🙂 Още само 3-4 седмици останаха.

 5. Вивариум …. с две думи, те си мислеха, че ще живеят, но се оказва, че живуркат. И на тях им е наистина трудно да приемат това …Детето бе само един елемент от общия кошмар.

  Като родители или не, те така и не могат да намерят ‘изход’. В някакъв момент са направили избор без да си дават сметка за всички произтичащи от този избор последици…Когато се изправят срещу тях – те просто ги сломяват. Тази рамка може да се наложи върху един милион привидно различни възможни житейски истории … Колко от своята ‘човечност’, от себе си, си готов да жертваш, за да се адаптираш/приспособиш/впишеш/нагодиш ?

  Човекът, който им показа къщата в началото беше един напълно ‘адаптирал’ се индивид – дали, обаче, все още е ‘човек’ е отворен въпрос. Детето накрая също бе напълно аклиматизирано към условията в които порасна – за разлика от своите ‘родители’. То със сигурност ще бъде добър мениджър, да кажем….

  Какво прави главният протагонист в този затворен кръг ?
  Копае и копае и копае – и с всеки ден ‘копане’ душата му угасва все повече. Понеже нямат сили (въображение, късмет, помощ свише – anything) да избягат от този ‘развъдник за живуркане’, те могат само все повече да затъват в него.

  Филмът работи – защото на нас ни пука за тях, пука ни какво става с тях. Те не намират сили нито да изневерят на себе си, нито да се адаптират. Възможният изход е само един….

 6. Има ли хора да не са гледали Гладиатор поне няколко пъти,Оо!Ок ок, може да има младежка аудитория, пеаце.
  Vivarium ма заинтересова, въпреки ниската оценка в ИМБД, ще го зъркам да видим.

 7. Един предпазлив тийзър: има малък шанс за нов епизод до края на месеца 🙂

 8. Идеи с какво да подгряваме докато дойде сезон 2 на Love, Death & Robots

 9. „Love Death + Robots“ е fine, но е срамота, че дръпнаха шалтера на „Mindhunter“.