Откакто Disney си купиха Fox и Nat Geo, продукциите, които се излъчват по различните канали, започнаха своеобразен процес на „преливане/смесване на съдържанието“ и – разбира се – се пълни стийминг платформата Disney+. Поредното доказателство е драматичната поредица на National Geographic Global Television Networks „The Right Stuff“, посветена на героичните астронавти от „Mercury 7“.

Проектът „Mercury“ е първата програма за пилотирани космически полети на САЩ, която се реализира от 1958 до 1963 година – като директен отговор на първите действия от страна на Съветския съюз, с които стартира „космическата надпревара“ (пускането на сателита „Спутник 1“ през 1957). Целта на американския проект е да изведе астронавти в орбита и да ги върне на Земята, като това трябва да стане преди същото да сторят съветските учени. Инициативата е прехвърлена от въздушните сили на Щатите към новосформираната космическа агенция NASA. Астронавтите, които се включват в проекта, са известни като „Mercury Seven“. Вижте как е пресъздадена епохата в поредицата „The Right Stuff“ на Nat Geo:

Още през юли 2017 сме обърнали внимание на този проект, вдъхновен от документалната книга на Том Улф и продуциран от Леонардо ДиКаприо и неговата компания Appian Way. Сега Deadline споделят, че „The Right Stuff“ се „премества“ от канала National Geographic към Disney+ с цел да достигне до по-широка аудитория и (може би) да бъде от полза за образователните усилия, насочени към новите поколения. Шоурънър на поредицата е Марк Лафърти, известен с продуцентската си работа по сериали като „Halt and Catch Fire“, „Genius“ и „Tales from the Loop“.

При все, че все още няма фиксирана дата, очаква се „The Right Stuff“ да дебютира по Disney+ през есента. Ще следим за нови подробности по темата, за да ви информираме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *