Рапунцел

След като миналата седмица в конкуренцията на „Рапунцел и разбойникът” „Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1” едва, едва се задържа на първото място, този път окончателно загуби почва под краката си и бе изпреварен от 50-тия юбилеен филм на „Disney”, който макар че регистрира спад в приходите си от 56%, успя да финишира първи с 21,5 млн.

Тези 21,5 милиона са най-големият приход за филм на първа позиция в уикенда след Дена на благодарността от 2003 година насам, когато „Последният самурай” дебютира с 24,3 млн. От друга страна обаче, това е най-ниско посетеният пост-Деня на благодарността уикенд от 1997 година насам.

Както вече споменахме, „Хари Потър” регистрира спад от 66% (най-големият за филм с широко разпространение) и остана на второ място с 16,7 милиона. За 17 дни „Даровете на смъртта” е спечелил 244,2 милиона, което е с 6,5% повече от приходите на „Огненият бокал” направени за и по време на същия период през 2005г. Спрямо предишните два филма от поредицата, засега той е 6,3% пред „Орденът на феникса”, но 0,5% по-малко от „Нечистокръвният принц”. Ако тенденцията на приходите се запази „Даровете” може да приключи разпространението си с около 290 млн.

В световен мащаб филмът регистрира спад от 53%, а приходите му възлизат на отличните 713,3 милиона. Ако няма изненади, той би трябвало да стане втория най-касов филм в серията след „Философският камък”, който може да се похвали с 974.7 млн.

Кой ще оглави третото място тази седмица ще се определи след излизането на окончателните резултати по-късно вечерта, защото в момента два филма споделят един и същи резултат от 6,1 милиона. Това са „Burlesque” и „Неудържим”.

Общите резултати на мюзикъла с Кристина Агилера и Шер възлизат на 27 млн., което е една идея по-малко от разочароващите 29,1, които същото студио прибра от „Rent” през 2005 г. „Неудържим” може да се похвали с 68,9 млн. и има шанс да се превърне в най-касовия филм на Уошингтън и Тони Скот от „Обществен враг” насам.

Петото място е за Ан Хатауей, Джейк Джиленхол и техния „Love and Other Drugs”, който се изкачва една позиция нагоре и финишира с 5,7 млн. За 12 дни виагровата  комедия има 22,6 млн. и може да приключи с около 35 млн.

Единственото друго заглавие с широко разпространение тази седмица е „Пътят на самурая”, който дебютира на девето място с 3,1 млн.

Тази седмица филмите от Топ 10 са донесли приходи от 74,9 милиона, което е с 13% по-малко от миналата година, когато „The Blind Side” се изкачи на първото място с 20 млн., но с 2 % повече от 2008 г., когато „Четири коледи” остана  на първа позиция с 16,8 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. хм, по лични пристрастия съм любопитна за burlesque, макар че сигурно е доста зле

  2. Ми аз също съм за Бурлеск – любопитно ми е за какво става дума, а и не вярвам да е по-зле от Неудържим… 😀

  3. @inni4ka

    Хе-хе. Не съм те засичал от 100 години, а ти пък на Бокс офиса да се обадиш. 🙂

    "Burlesque" официално е трети! 🙂

    Аз очаквам да бъде дори по-тъп и от мегабездарния римейк на "Фейм"! 🙁