Трайно установилата се тенденция телевизионните и стрийминг-платформите да дават поле за творческа изява създава възможност за страхотно разнообразие – от което зрителят може да избира според вкуса си, и за свобода на авторите – все по-рядко срещан лукс в „голямото“ кино. Френският ветеран Оливие Асаяс се включва към групата „съблазнени“ режисьори и ще подготви телевизионна поредица по своя филм от 1996 година „Irma Vep“.

В интервю пред NY Times, запитан с какво се занимава в момента на карантината, когато дори фестивалът в Кан беше отменен, режисьорът споделя, че е преполовил писането на сценарии за бъдещия тв сериал. И за никого не е изненада, че зад подобен проект застава компания като А24, в чието портфолио фигурират страхотни независими филми.

Историята в „Irma Vep“ е за актриса от Хонконг (в ролята е прекрасната Маги Чюн), която пристига във Франция за римейк на филма „Les Vampires“ и се сблъсква с особеностите на френската киноиндустрия от онова време – края на ХХ век. Новият формат на историята предполага и нов поглед върху състоянието на киното днес – почти четвърт век по-късно.

Това не е първият опит на Оливие Асаяс в телевизионния бранш – преди десетина години той пише и режисира мини-поредицата „Carlos“ с Едгар Рамирес в ролята на венецуелския терорист Илич Рамирес Санчес, известен като Карлос Чакала. Ще чакаме новини за новия сериал, като особено силно ни интересува коя млада дама от източните кинематографии ще се престраши да продължи „наследството“ на Маги Чюн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *