Освен страхотните си филми един от най-големите подаръци, които гениален режисьор може да направи на света, е това да се занимава и с продуциране. Така шансът да гледаме продукции с почти гарантирано качество се увеличава двойно. Точно това изглежда се случва покрай наш безапелационен любимец – Едгар Райт, чието най-ново творение, „Last Night in Soho“, междувременно очакваме с диво нетърпение.

Variety съобщи, че Райт е подписал договор за сътрудничество с Netflix, според който неговата нова продуцентска компания Complete Fiction ще работи по няколко различни сериала за стрийминг платформата. Сред тях е sci-fi детективската история „Lockwood & Cо”, базирана на трилър поредицата от Джонатан Страуд. Режисьор ще бъде Джо Корниш („Attack the Block”, „The Kid Who Would Be King”), с когото Райт работи от години под различна форма. Тук отваряме важна скоба с това, че Корниш е начело и на предстоящия сериал по великолепния роман „Снежен крах“ на Нийл Стивънсън, който след години отлагане е на път скоро да стане реалност и то в портфолиото на HBO Max.

Новосъздадената компания на Едгар Райт се заема още със sci -fi хорър сериал по литературната трилогия „The Murders of Molly Southbourne“ на Тейд Томпсън, както и фантастиката с исторически мотиви „The City of Brass“, която отново е екранизация по роман. Има и четвърти сериал, подробности за който все още не са обявени.

Освен Едгар Райт и Джо Корниш в екипа на Complete Fiction са още Рейчъл Прайър и дългогодишната им творческа партньорка и продуцент Нира Парк. По повод обединяването на този творчески екип в компания Райт заяви, че всички са водени от общата страст да разказват оригинални истории. Целта им е да създадат пространство за споделяне на идеи, където кино и телевизионни професионалисти да се чувстват вдъхновени и заобиколени от съмишленици. Корниш добави, че екипът отдавна работи сплотено като истинско семейство и създаването на продуцентската им компания е просто официализирането на досегашното им успешно сътрудничество.

Освен сериали Complete Fiction ще продуцира и пълнометражни филмови проекти, но те не са част от сключена с Netflix сделка. Очакваме с безрезервно доверие всичко, което ще излезе от тази фабрика за отлични творения за малък и голям екран.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *