Напоследък изпадаме в сериозно колебание как да постъпим с новини за анимации с използване на чудесата на съвременните технологии и комбинирането им с антропоморфни характеристики на героите… Колебанието е най-вече защото не става дума за творба на Уес Андерсън, а за вездесъщите Disney… В потока новини през седмицата (а може да е било и предишната седмица, то вече всичко се слива) уловихме една картинка на лисичия Робин Худ от преди почти 50 години в комбинация с инфото, че идеята е да се осъвремени приказната история с хибридно създаден „игрален“ филм, в който животните пак ще са си нарисувани със CGI и ще имат човешко поведение. Вероятно трябва да настроим очакванията си за нещо в стила на „Цар Лъв“ или „Книга за джунглата“, познавайки „почерка“ на компанията.

Според The Hollywood Reporter Disney са си наели режисьора на „BlindspottingКарлос Лопез Естрада, който ще работи по сценарий на Кари Гранлунд – тя е успяла да трансформира преди няколко години сценария на „Lady and the Tramp“ и след като са доволни от работата й, продуцентите са готови да й възложат и тази задача. И да, новият „Robin Hood“, подобно на оригинала от 1973 година, също ще бъде мюзикъл. Не е ясно дали „живият“ елемент в новия проект няма да се окажат хора-актьори, които да си общуват (по някакъв начин) с антропоморфни животинки?! Даваме си сметка, че често започнаха да ни побиват (нездравословни) тръпки, заговорим ли за Disney и „оживяла“ анимация, което е признак за постоянното присъствие на две истини – не сме почитатели на рисуваните „като истински“ животни „на всяка цена“ и вече не ни грее в каква посока ще тръгнат да развиват идеите за римейк-рибуути на старите си класики.

Дестинацията за тази нова версия на „Robin Hood“ е Disney+ и вероятно доста проекти в предстоящите месеци ще търсят спасение и (някаква) среща с публиката там, защото независимо от развитието на глобалната ситуация, индустрията за забавления ще продължава да търпи огромни загуби и след решаването на проблемите около разпространяването на Covid-19 – може да се обзаложим колко месеци ще минат, преди зрителите да започнат отново да пълнят киносалоните… При положение, че договорът за продукцията е финализиран в началото на месец март, все още има доста време, преди да се появят подробности, както и прогнозна премиерна дата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *