Понякога границата между качествения психологически трилър и боклучавото криминале е доста тънка и един филм лесно може да я премине, започвайки от място, търсещо интрига и напрежение, но оказвайки се в евтиния шок фактор на прекалено многото обрати и безсмислени заплитания на сюжета. Това обаче не значи, че дори и филмите от втората категория не си струват гледането, просто са друг вид забавление, което не ни държи в истинско напрежение, но пък ни приковава вниманието, дори понякога с абсурдността си.

Следващият филм, в който ще имаме възможност да гледаме Самара Уийвинг се нарича „Last Moment of Clarity” и на пръв поглед ни изглежда точно такъв тип „плажен роман” трилър, но това не ни отблъсква за момента. Напротив, племенницата на легендата Хюго Уийвинг досега много ни радва най-вече с появяванията си в жанрови проекти, начело на които беше чудесния „Ready or Not”. Дори и малкото, в което сме я гледали, ни е направило добро впечатление със силното й екранно присъствие, а това, че си избира все жанрови, нестандартни проекти винаги е плюс.

В „Last Moment of Clarity“ Уийвинг играе ролята на холивудска актриса, която млад мъж започва да преследва, защото решава, че тя всъщност е мъртвата му приятелка, убита от гангстери. Вижте трейлъра сега:

Трейлърът е нещото, което най-вече ни кара да си мислим, че „Last Moment of Clarity“ ще е по-скоро евтино криминале, отколкото истински напрягащ Хичкок-тип трилър, както  разпространителите се опитват да рекламират филма. Това обаче не значи, че няма смисъл да се гледа, изглежда достатъчно развлекателно, че да ни забавлява за два часа и интригата в сюжета е достатъчна, че да ни грабне вниманието.

last-moment-of-clarity-poster-20200406

В главната роля е Зак Ейвъри, когото наскоро гледахме в „The White Crow”, участват още Карли Чайкин и Брайън Кокс. Филмът е написан и режисиран от дебютантите Джеймс и Колин Крисел.

Last Moment of Clarity“ излиза директно на DVD и video-on-demand на 19 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *