Време е за малко обогатяване на информацията около присъствието на Тони Гилрой в подготвяната поредица, посветена на Касиан Андор – героя на Диего Луна от „Rogue One: A Star Wars Story“. Ние своевременно съобщихме, че след като беше „вербуван“ да финализира „Rogue One“, Гилрой се е ангажирал да режисира пилота и част от поредицата, а също и да участва в работата по сценариите на останалите епизоди. Промяната в позицията му вече е с повече отговорности и решаваща дума – Тони Гилрой ще бъде шоурънър на сериала. В сценарния екип са включени още и Дан Гилрой (сценарист и режисьор на „Nightcrawler“) и Бо Уилимън (създател, продуцент и сценарист на „House of Cards“). Очакванията към това трио са наистина големи!

Женевиев О’Рийли и Денис Гоф
Женевиев О’Рийли и Денис Гоф

Има и още едно допълнение в работата по сериала – в актьорския екип влизат Денис Гоф (двукратен носител на наградата „Оливие“, позната от „Colette“ и „The Kid Who Would Be King“) и Женевиев ОРийли, която ще се появи отново като Мон Мотма. Пропуснали сме да споменем, че към „заверата“ са привлечени още Стелан Скарскагрд и Кайл Солър, като в момента Lucasfilm вече правят планове за максимално бързо стартиране на работата, след като пандемията отшуми.

Междувременно Deadline просто споменават – ей така, от любов към статистиката и за яснота на феновете, че „Rogue One“ се е оказала с по-големи печалби от доста по-сериозния като бюджет „Rise of Skywalker“. Времевите потоци на събитията от все още неозаглавения сериал, посветен на началото на участието на Касиан в редовете на бунтовниците, се пресичат със случващото се в „Star Wars: Rebels“ и има предположения, че дори има потенциална възможност да се появи Асока Тано. Вече знаем, че Розарио Доусън в тази роля ще „посети“ втори сезон на „The Mandalorian“ – не бихме се учудили, ако бъдещото преплитане на сюжетни нишки поднесе и още изненади.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *