Делят ни месеци от премиерата на „Peninsula“, продължението на корейския зомби хит от 2016 „Train to Busan” на режисьора Сан-Хо Йон, който няма никакви планове за почивка. През изминалите дни Screen Daily разпространиха новината, че Netflix подготвят адаптация на дигиталния комикс „Hell”. Работното заглавие на сериала за момента е „Hellbound” и Йон ще седне на режисьорския стол.

Hell” е дигитален комикс, който може да прочетете тук, ако владеете корейски език. Както може да видите най-горе на страницата, историята е дело на самия Сан-Хо Йон, а илюстрациите са на Чой Кю-Сук. Комиксът разказва за общество, което е разкъсано от социален хаос при появяването на свръхестествени създания, обричащи хората на смърт и живот в най-дълбоките бездни на Ада. Появата на нова религиозна група, която смята въпросните същества за дар от Бога и небесно наказание за грешниците, допълнително нажежава обстановката.

Сан-Хо Йон
Сан-Хо Йон

Създателите на „Hell” ще работят заедно по сценария на бъдещия проект, който все още си няма премиерна дата или избрани актьори, които да се изправят срещу заплахата. Очаква се Netflix да дадат зелена светлина за шест епизода за първия сезон.

Продуценти на „Hellbound” ще бъдат Lezhin Studio, които са се специализирали в трансформирането на дигитални комикси в сериали или филми. Въпросните webtoons в момента са изключително популярни в Южна Корея и вече над двадесет са били или им предстои да бъдат адаптирани под формата на сериали за различни корейски телевизии. Чой Кю-Сук също има опит в подобен процес, след като неговият комикс „Songgot” беше пресъздаден на малкия екран през 2015 година под името „Awl”.

Дори и да не разбирате корейски, можете да хвърлите око на „Hell”, за да придобиете представа за мрачния и кървав тон на анимацията, който се надяваме, че ще се прехвърли и в предстоящия сериал. Със сигурност ще следим с интерес развитието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *