По повод мащабните сделки – последните няколко години доказаха, че Netflix знаят какво правят. Дали се водят от интуиция (което ни съмнява, защото са „замесени“ милиарди долари) или следват детайлно начертан стратегически план, независимо от първоначалния старт със съмненията и резервите, които публиката имаше, стрийминг услугата и тази компания постепенно се настаниха трайно в ежедневието на голяма част от хората в целия свят. И тъй като настоящата здравословна картина на човечеството не е достатъчно оптимистична, за да се върнем към познатото старо кино, ще трябва да се задоволим с „възстановяването“ на усещането за него чрез малкия екран у дома.

За това се е погрижил и майсторът Райън Мърфи, който е един от сключилите мащабни сделки с Netflix, и вече „изважда“ официален поглед към поредицата „Hollywood“. Всички сме наясно, че във времена на несигурност и притеснения най-добре „сработват“ носталгичните теми и погледът към миналото. Сериалът се фокусира върху филмовия град, който трябва да възвърне своя блясък непосредствено след края на Втората световна война.

Ето какво гласи официалният синопсис на Netflix, а веднага след него ще откриете и първите снимки:

Всеки персонаж предлага уникален поглед зад лъскавата завеса на Златния век в Холивуд, като прави впечатление как предразсъдъците спрямо раса, пол и сексуалност продължават да хвърлят сянка върху взаимоотношенията дори и в нашата съвременност. Провокативен и язвителен, „Hollywood“ излага на показ и изследва сили, които действат в продължение на десетилетия – и предлага идея за размисъл как би изглеждала индустрията за забавление, ако бъдат обезоръжени всички предубеждения…“

hollywood-netflix-8 hollywood-netflix-7 hollywood-netflix-5 hollywood-netflix-4 hollywood-netflix-3 hollywood-netflix-2 hollywood-netflix-14 hollywood-netflix-13 hollywood-netflix-12 hollywood-netflix-11 hollywood-netflix-10 hollywood-netflix-1

HOLLYWOOD
hollywood-netflix-poster

Какво би станало, ако… Всички знаем, че „ако“ не е историческо понятие, но затова пък е на почит в историите, които творим за забавление! И всички обичаме магически реалности, в които да се изгубим поне за няколко часа! В случая ще ни помогнат актьори, с които Мърфи обича да работи – Дейвид Коринсует, Дарън Крис, Джеръми Поуп, Лаура Хариър, Самара Уийвинг, Дилън МакДермът, Холанд Тейлър, Пати ЛуПон, страхотният Джим Парсънс, Джейк Пикинг, Джо Мантело и Мод Апатоу.

Изпълнителни продуценти на „Hollywood“ са Райън Мърфи и Иън Бренан („Glee“, „Scream Queens“), заедно с Дарън Крис, Алексис Мартин Удал и Джанет Мок, която също е сценарист и режисьор.

Премиерата на седемте епизода на сериала е по Netflix на 1 май 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *