С огромно удоволствие наблюдаваме дуели! В тях всеки от участниците има възможност да вложи всичко от себе си с една цел – да блесне над съперника си, да докаже превъзходство, да победи! Това важи с пълна сила за схватката между младата Екатерина, бъдещата прочута и велика императрица на Русия, и нейния съпруг – Петър III. Ала дуелът е и между Ел Фанинг и Никълъс Холт – прекрасни млади актьори, които са абсолютна радост за очите. Особено в костюми от епохата! И режисирани в шеговития тон на историята от „Фаворитката“ – вижте новия трейлър на поредицата „The Great“.

https://www.youtube.com/watch?v=hJGedvRfHYg&feature=emb_logo

Наблюдението е правилно – „The Great“ напомня на публиката на „Фаворитката“, защото сценарист на филма на Йоргос Лантимос е Тони МакНамара и именно той е отговорен за създаването на тази нова поредица за Hulu. Освен Фанинг в ролята на Екатерина Велика и Холт в карикатурния образ на Петър III (все пак авторите на поредицата си признават, че „реалните лица и събития“ са вдъхновение за историята, в която присъства и голяма доза… въображение!), в актьорския екип са още Фийби Фокс, Адам Годли, Гуилим Лий, Чарити Уейкфийлд, Дъглас Ходж, Саша Даван, Себастиан де Суза, Байо Гбадамози, Белинда Бромилов и др. Припомняме отново официалния синопсис на поредицата:

The Great“ е сатирично-комедийна драма за възхода на Екатерина Велика на руския престол, превърнала се в най-дълго управлявалата императрица в историята на държавата. В основата на първи сезон е историята, с леко променени и доизмислени детайли, на една романтична, нежна девойка, която пристига в Русия, за да сключи династично-уреден брак с бъдещия император Петър. Тя е изпълнена с надежди за любов и слънчево бъдеще, но я посреща опасната, опърпана, изостанала от развитието на света руска реалност – и девойката решава, че трябва да промени това! Само трябва да убие съпруга си, да покори църквата, да укроти военните и да привлече на своя страна придворните. Тази история, базирана (отчасти) на реални факти и събития, е модерен поглед върху множеството роли, които е била принудена да изиграе Екатерина – любовница, учител, владетел, приятел и най-вече боец.

МакНамара споделя отговорностите на изпълнителен продуцент заедно с Фанинг и още колеги, а един от режисьорите на епизодите е Мат Шакман. Искрено се надяваме, че срещата с „The Great“ ще затвърди впечатлението от трейлъра – за нещо забавно и задължително за проверка – не само за достоверност на историческите детайли…

Очаква се появата на поредицата в системата за стрийминг-услуги на Hulu да е на 15 май 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments