Джеси Айзенбърг е актьор, който вече от години ни радва на екрана с прекрасните си актьорски способности, както и със страстната си отдаденост да си избира качествени и нестандартни проекти. Освен това, извън екрана той ни е доказал, че е повече от талантлива и интересна личност, твърдо противоречаща на стандартното холивудско присъствие, така че с удоволствие научаваме, че сега планира да направи и режисьорския си кино-дебют (преди е режисирал само епизод от сериал).

Проектът, който в момента развива, е повече от обещаващ и е написан от него, базиран на собствената му предстояща аудио поредица. Нарича се „When You Finish Saving the World” и самата аудио поредица разказва история, разпростираща се през три десетилетия, разглеждаща историите на три члена на едно семейство – баща с новороден син, млада жена, опитваща да намери мястото си в света, и тийнейджър, търсещ откъде идва и накъде отива. Филмът обаче ще се различи малко по сюжет и ще се фокусира основно върху една майка и отношенията със сина ѝ в тийнейджърска възраст. Айзенбърг освен добър актьор е и много добър есеист със страшно приятно сухо и кисело чувство за хумор, така че имаме високи очаквания за сценария.

Джеси Айзенбърг е наел невероятно обещаващ актьорски състав, който да поеме главните роли. В ролята на майката ще влезе прекрасната Джулиан Мур, която е съкровище и обожаваме да я гледаме винаги във всякакви превъплъщения. Синът пък ще бъде изигран от Фин Улфхард, който досега ни прави само добро впечатление, както в силни творби („То”, „Stranger Things”), така и (което е може би по-впечатляващо) в слаби – той беше безспорно най-добрата част от едвам поносимия „Щиглецът”.

Разбира се, засега е неясно кога ще започне работата по „When You Finish Saving the World” предвид цялостната световна ситуация. Въпреки това, новината за проекта ни интересува живо и ще го следим с интерес, тъй като ни се струва, че може да бъде едно от по-интересните и качествени заглавия, в която и година да излезе.

Джеси Айзенбърг ще напише и режисира филма, а в продуцентска роля ще влезе колежката му от „ZombielandЕма Стоун. Ще следим развитието му с интерес.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *