Dark Shadows” на Тим Бъртън е сред най-очакваните от нас филми за годината и следим внимателно всичко около него. Вече няколко пъти сме споменавали защо това е така, какво представлява филмът, както и какво точно мислим за Бъртън и кариерата му през последните години, затова този път ще ви го спестим и направо ще пристъпим към снимката.

Тя достига до нас благодарение на Entertainment Weekly и като че ли предлага най-ясния поглед към това как точно ще изглежда образът на Джони Деп в самия филм. Слава богу, той няма нищо общо с онзи страховит „Майкъл Джексън”, от първите снимки, които видяхме.

Джони Деп и Мишел Пфайфър в Dark Shadows

Колко е остаряла Мишел Пфайфър! Въпреки това обаче, все още е доста красива.

Годината е 1752 и Джошуа и Наоми Колинс заминават заедно с малкия си син Барнабас от Ливърпул към Америка. Но дори и океанът не може да ги спаси от загадъчното проклятие, надвиснало над семейство. След две десетилетия Барнабас (Джон Деп) живее в имението Колинуд, в град Колинспорт – богат, влиятелен и непоправим плейбой… докато не разбива сърцето на Анджелик (Ева Грийн). Вещица във всеки смисъл на думата, Анджелик обрича Барнабас на участ по-тежкa от смъртта: превръща го във вампир и го погребва жив.

Два века по-късно Барнабас случайно е освободен от гробницата си и открива един доста по-различен свят – 1972 година. Той се завръща в някога величественото си имение, което е съсипано от времето и от странните, разкъсвани от мрачни тайни потомци на фамилията Колинс. Елизабет Колинс Стодард (Мишел Пфайфър) дори е извикала психиатърката доктор Джулия Хофман (Хелена Бонам Картър) да живее в имението и да й помага със семейните проблеми.

Освен Елизабет в имението живеят брат й Роджър Колинс (Джони Лий Милър), непокорната й дъщеря Каролин Стодард (Клоуи Мориц) и преждевременно развитият 10-годишен син на Роджър, Дейвид (Гъливър МакГрат). Мистерията обхваща и няколко души, които не са членове на семейство Колинс – пазачът Уили Лумис (Джаки Ърл Хейли) и новата бавачка на Дейвид, Виктория Уинтърс (Бела Хийткоут).

Като бонус вижте и един плакат, който обаче май не е официален. Всъщност, почти сме сигурни, че не е.

Dark Shadows - плакат

Dark Shadows” е режисиран от Тим Бъртън, а в главните роли ще видим Джони Деп, Мишел Пфайфър, Хелена Бонъм Картър, Ева Грийн, Джаки Ърл Хейли, Джони Лий Милър, Бела Хийткоут, Клоуи Мориц и Гъливър МакГрат.

Премиерата е 11 май 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Къде без Джони Деп във филм на Тим Бъртън……… 🙂
    Абе Тим Бъртън е велик. Спор няма. Ама не му ли омръзна човека, защото на мен малко ми омръзна. Що не вземе да смени малко стила, че от 20 години е един и същ. Не че ги прави лоши филмите, не ме разбирайте погрешно. Филмите са му много добри (изключая дивотията за Чарли и неговата Своге фабрика. баси дивотията), но ми писна да гледам едно и също дарк, повтарящо се като нещо повтарящо се 🙂 хаха…
    Не ме разбирайте погрешно, дарк филмите са ми любими, но просто искам да очаквам нещо по различно от Бъртън 🙂
    И този ще го гледам сигурен съм, че ще е интересен, ако не хубав 🙂
    П.С.
    Снощи гледах Джони Инглиш 2. Е, много готина комедийка. За мен е на светлинни години пред първия филм. Първия филм беше много по тъп:) Значи за да ме разберете филма не блески с абсолютно нищо, нали е най обикновенна комедия, но пък е доста забавен и интересен филм за едно гледане. дали сам, дали с любим човек, дали със семейство или приятели. Та не знам какво толкова го плювате. Смисъл, че критиката ви беше настроена много високо като за Изкуплението Щоушенк или пък Седемте Самурай на Куросава. Тия филми требва да се гледат с по малка лупа. Както и да е.. мен филмчето ми хареса и се забавлявах 🙂

  2. Все едно да настояваш Едгар Алън По да започне да пише чик-лити или Стивън Кинг – тийн поредици. Аз виждам утвърдения стил на човек като Бъртън (в смисъл – човек, който сам си го е изградил и довел до високо ниво на артистичност) само като положителна черта и предпоставки той да е от малкото (ама наистина малко), които могат да направят от подобни филми нещо незабравимо и велико. Да не започвам със състоянието на хоръра в момента, щото той не е и баш хорър, но ми кажи един холивудски (че и всякакъв) режисьор, който щеше да направи от „Sweeney Todd“ по-завладяващ филм. А за анимациите му – някой да има да каже нещо?!? Разбира се, има грешки и провали, не е с консистентността на Кубрик или Скорсезе, но съм сигурен, че има още мнооого какво да предложи Тимъти. 🙂

  3. @heinrich
    „Джони Инглиш 2“??? Това ти беше най-голямата излъгация, евър! 🙂 И бтв, хвърляй един поглед дали сме писали ревюта на филмите, които коментираш. Така как други заинтересовани ще видят твоето положително мнение?

    @Влади Неколов
    Евалата, Влади! 🙂 🙂 🙂
    Добре че те има. 🙂

  4. Еййй ама 1овек да не каже нещо. Веднга му се нахвърлихте като побесняла гладна глутница кучета с цел да го разкъсате:)
    Неможе ли да имма различно мнение (мое си) или трябва да се съгласявам с единнот мнение 😉
    Сега нека се опитам да отговроя на двама ви подобаващо като се опитам по този начин да се защитя 🙂
    @Влади
    Първо поздравявмтте наистина за страхотния конментар, който си пуснал и получаваш мойте адмирации, но вие с дринов нещо не ме разбрахте.
    Това, което си казал е абсолютна истина и съм съгласен с нея, но съм длъжен да поспоря за една „малка грешка“ в коментара ти.
    Както казах Бъртън е велик и никога не съм имал и няма да има против творчеството му, което прави и налага.
    СВега за грешката.
    За Едгар Алън по съм съгласен, но за Стивън кинг не съм…
    Ето се се обръщам и гледа на рафтовете на библиотеката ми цялото творчество на Стивън кингт и си мисля нещо.
    разбира се ще го кажа с извесстна доза ирония, но Стивън Кинг (обявения крал на ужасите) нима не си промени сила пред всичките тези години. Или може би искаш да ми кажеш, че филми и книги като Долорес Клейборн, Зеления път, Изкуплението Шоушенк, Остани до Мен, дори и Мизъри са невероятни филми и книги на ужасите???????????
    Нима най-добрите екранизацзии и най-добрите романи на Стивън Кинг са ужаси??????
    Да не споменавам Тъмната кула. Дори и тя не е точно ужаси, макарче при нея нешата стоят по коренно рзличен начин.. 🙂 За мен тя е едно от най уникалните литературни произвведенеия в свтовната история на литературата… Редом с Одисята….
    Както и да е няма и не искам да навлизам в този спор, защото ще е безкраен……
    Мисля, че ме разбра много добре. И като казах Бъртън малко да извърти нямах предвид да се обърне тоталано…
    То е същото и при всички световно известни певци и музикални групи. Нима те не си сменят стила на 10-тина години?
    Те го сменят малко, защото на хората имм писва…
    И за да ме рзбереш искам да те попитам само еин въпрос. Кажи ми колко време ще издържиш например вяка вечер да ядеш само пържени яйца? Нима няма да ти омръзнат.
    Сега не ме разбирай погрешно. Прав си и аз по никакъв начин не омаловажавам труда и работата на Тим Бъртън, който е дал наистина много 🙂

    А сега трябва да унищожа Дринов… със силата.. тя е с мен.. 🙂
    „Заразното Зло“ Дринов трябва да бъде унищожено …. хихихи… 😉
    @Дринов.
    Абе Дрин, пич такъв. Що ми се караш сега. Изобщо не ъм се изложил с Инглиш 2… Нека те попитам нещо… Ти като си тръгнал да гледаш тоя филм с каква настройка си тръгнал да го гледаш тоя филм при положение, че занеш за какво сатва дума в него. Нима си тръгнал да го гледаш със сериозната нагласа да гледаш някакъв дълбокомислен интелигентен филм от рода на Одисеята???????????????. Стига глупости. Много добре си знаел. че като сядаш да гледаш Инглиш 2, ще гледаш простотии…… А не Одисеята или Кръстникът…
    Естествено, че филма е простотия, но мен ми хареса защото ми беше наситина забавна комедия и това изказах 🙂 А е на светлинии години от първия, защото поне на мен ми сте стори, че е направвен(въпреки просториите на Аткинсън) по сериозен от първия 🙂 Или може би греша, не знам?

    Колкото до критиката ти до мен.. Първо не съм имал намерения по никакъв повод да насаждам погрешно мнение за даден филм или проект, за да бъде рзбиран погрешно:) За което се извинявам най искренно.:)
    И второ доколкото си спомням (може и да греша, немога да помня всичко) ревюто на филма беше отрицателно. Сега не ми се рови да чета какво беше:)

    П.С. А така сега казах ли ви го!
    Попаднахте под перото на унищожителната ми критикаааа.
    Унищожих ви и двамата с едни замах на моята клавиатура.
    Току що видяхте смъртноностното ми лавинообразно Моджо бейби и сега вие оставате безмълвни… Йеееааа Бейби Йеааа: )

    ЕЙ ХОРА, ШЕГУВАМ СЕ РАЗБИРА СЕ!:)

  5. Опа извинявам се за мноото правописни грешки но бързам, че имам ангажимент и ме чакат… 🙂

  6. @heinrich
    Така е, човек е хубаво да се развива, но но това не означава, че не може да си запази стила, нали? 🙂

    Без значение нагласата или очакванията „Джони Инглищ 2“ е тъп и ненужен филм. И поредицата „Еди-каъв си филм“ са за хора с нагласа за простотии, но това не ги прави хубави. А ревюто много ясно. че беше отрицателно – аз съм го писал все пак. 🙂 Точно затова щеше да е хубаво отдолу да има положителен коментар. Но дори и да беше отново отрицателен ще е хубаво хората да го видят в контекста на самия филм, където му е мястото, а не при Тим Бъртън, какъвто е случая. 🙂

  7. Аз за това говоря 🙂 Не искам Бъртън да си променя стила, а просто имах предвид, че е добре чат пат да направи нещо различно, защото съм сигурен, че и на теб би ти било интересно да видиш нещо различно от Бъртън 🙂
    Колкото до Инглиш, разбира се, че е тъп и ненужен филм, но мен ми хареса от гледна точка на забавлението. Все пак има смешни моменти 🙂