Майкъл Шанън и Шей Уигам – вероятно за по-голямата част от киноманите е достатъчно да чуят, че тези двамата ще присъстват един до друг в кадър – и веднага ще отворят очи, уши и внимание, за да разберат за какво иде реч. „The Quarry” е нов филм за тихо градче в южните щати на Америка, където се развива действието на криминалната нео-ноар драма, включваща убийство, бягство и сменени идентичности.

Странно е, че за този проект по романа на Деймън Галгът („Good Doctor”) на режисьора Скот Тиймс („Narcos: Mexico”), по негов сценарий в съавторство с Андрю Броцман („Nor’easter”), до момента не е минавало нищо през нашия новинарски поток. А вече е време за първи трейлър – вижте го.

Партньори на Шанън и Уигам в актьорския екип на тази изпълнена с напрежение крими-история са Каталина Сандино Морено („A Most Violent Year”), Боби Сото („Narcos: Mexico”) и Бруно Бишир („Sicario: Day of the Soldado”). Ето какво гласи и официалният синопсис:

Създаден по романа на Деймън Галгът, този трилър пресъздава притчата за греха и изкуплението, като този път мястото на действието е в тексаската пустош. След като убива пътуващ проповедник, един беглец от закона пристига в малко градче и решава, че ще се представи за човека, когото е убил. И макар че паството харесва проповедите на скитника, посветени на прошката, местният шеф на полицията започва да подозира нещо. Скоро ужасяващо откритие в близката каменоломна принуждава убиеца да се бори за своята свобода…

Прекрасното в случая е, че дори ролите между двамата страхотни актьори да бяха разменени – Шанън като убиеца, а Уигам като полицая, „The Quarry” пак щеше да притежава същия притегателен заряд за хората, които оценяват по достойноство майсторството на двамата актьори. Няма какво да се лъжем – сигурни сме, че именно техните изпълнения „правят” филма и го очакваме с нетърпение.

quarry_xlg

Макар да е обявено, че премиерата му предстои на 17 април 2020, добрата новина е (както и за голяма част от независимите продукции в последните няколко години), че паралелно с появата на голям екран, „The Quarry” ще може да бъде намерен и в платформите на VOD. Особено в здравословно несигурната атмосфера от последните месеци тази алтернатива изглежда все по-привлекателна за голяма част от зрителите…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *