Честно казано, писна ни да пускаме някакви дребни снимчици, тук една, там две, след като е крайно време да видим поне един тийзър трейлър на „Elysium” на Нийл Бломкамп – проект, който следим още от 2010, не само защото е фантастика (знаете, че сме фенове), но и заради изключително приятния пълнометражен дебют на режисьора „Сектор 9”. Също така не пречи, че Бломкамп е събрал доста добри актьори, сред които Мат Деймън, Джоди Фостър и Шарлто Копли, когото ще видим в ролята на злодея.

Вече знаем как ще изглеждат Деймън и Копли, а в началото на година в нета се появиха и снимки на Фостър, които не разкриват кой знае колко и не изглеждат никак официални, но поне дават представа за прическата й (можете да видите снимките най-долу). Сега получаваме и първия си поглед към Алис Брага, както и още една снимка на Деймън (в компанията на Вагнер Мора).

Мат Деймън

„Elysium” на Бломкамп

Особено се дразним на тези прокапващи от време на време снимки, защото всъщност филмът е готов от доста време – първоначално се очакваше по кината миналия месец, но в последствие беше отложен за август. За разлика от повечето отложени премиери, този път не ставаше дума за проблеми с продукцията, а за потенциално по-успешно програмиране. Ето какво каза самият Бломкамп наскоро: „Странно е, че просто си седи на рафта и не излиза чак до 9 август, но аз мисля, че лятната премиера ще е фантастична за филма.” Сигурни сме, че ще е, но е крайно време да се направи нещо за рекламната кампания. Един трейлър например… Засега обаче ще трябва да се задоволим с горните снимки и официалния синопсис:

През 2159 година има две класи хора: много богатите, които живеят на съвършената космическа станция Elysium, и останалите, които живеят на пренаселената, съсипана Земя. Роудс (Джоди Фостър) представлява безмилостното правителство, готово на всичко, за да приложи анти-имиграционен закон, който да защити луксозния стандарт на гражданите на Elysium. Но хората от Земята няма да спрат да се опитват да проникнат по всякакви начини. Когато късметът му изневерява, Макс (Мат Деймън) се оказва принуден да поеме опасна мисия, която – ако има успех – може не само да спаси живота му, но и да донесе равенство в тези поляризирани светове.

Джоди Фостър

Elysium” е вторият пълнометражен филм на Нийл Бломкамп („Сектор 9”), с участието на Мат Деймън, Джоди Фостър, Шарлто Копли, Уилям Фикнър и Алис Брага.

Премиерата е 9 август 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Изглежда правилно. Ако бюджетът му не е твърде висок, може и як да е.

  2. Лооошо! Изглежда е 100-120 милиона. Все пак, ако на първата снимка носи екзоскелет, значи има надежда.

  3. Не ми се вярва този филм да става. Дистрикт 9 много му наду балона на това момче, а това съм забелязал, че винаги води до лошо. То не беха оскари, парици, оценки. А беше пълен с глупости и дупки дистрикчето. Даже някой отвратително балъшки. Не, че не ставаше за гледане, приятен филм си беше, но…пълен с глупости и дупки, които мен, като стар фен на изпипаната фантастика, доста ме подразниха. Обаче някак всички ги пропуснаха тия неща, възхвалиха го до небесата (най-смешно ми е великикото реализъм, който опитаха да му лепнат, а точно там филма най-много издишаше), номера му мина на пича и сега, аз лично, очаквам да е наблъскал още повече глупости, а и тоя бюджет и схемите с премиерата намирисва яко на шаблони и Холивъд.

  4. Има вероятност да станем свидетели на „комплеска на втория филм“, но аз съм оптимист.

    Относно „Сектор 9“ и аз не го намирам за велик, но определено е една от най-добрите фантастики от последните няколко години.

  5. Сектор 9 е един наистина страхотен филм. Даже за мен лично бих казал, че е една от най-добрите фантастики от последните 10 години.
    И аз искренно се надявам и имам вяра в Бломкапм да запази духа и мисленето си независимо и този филм също да се получи, защото поне има ин6тресна и мога да кажа орифинална идея. Надавам се да не му пречат и да се получи
    Имам големи очаквания за този филм:)