Малки градчета, идилични картини, обикновени тийнейджъри с нормалните за възрастта им вълнения, тръпки и несгоди – подобни сюжети често са основа на повествования, независимо от формата на филмовите разкази. И ако първосигналните асоциации на голяма част от публиката са легендарната творба на Кинг „То“ и превърналата се в модерна класика поредица „Stranger Things“, то в случая с новата поредица „When the Streetlights Go On“ май става въпрос за много по-непретенциозна реализация и (може би) също толкова зловеща история.

Когато красиво младо момиче е убито, нейната сестра и съучениците й от гимназията се опитват да възвърнат усещането си за нормалност, докато общността в малкото градче е развълнувана, а полицията задълбочено разследва престъпното деяние…

Кой кого е убил и с какъв мотив – не става ясно от трейлъра на „When the Streetlights Go On“, но пък той дава някаква представа за тона на този нов проект.

https://www.youtube.com/watch?v=mahQOEbhA7o

В авторския екип на тази поредица са сценаристите Крис Хътън и Еди О’Кийфи („Shangri-La Suite“) – идеята за тази история е позната от „черния списък“ на нереализираните проекти от… 2011 година – представяте си колко време е трябвало да чакат, за да дойде и техният ред! Като режисьор се включва Ребека Томас, носителка на наградата „Независим дух“ 2013 за талант, който трябва да бъде наблюдаван, благодарение на нейния филм „Electrick Children“. Освен това тя има опит в тайнствените истории за тийнейджъри – била е в режисьорския екип на „Stranger Things“.

Изборът за актьорски екип пада върху опитни млади (и малко по-възрастни) таланти – като Чоузен Джейкъбс („То“), Софи Татчър („The Tomorrow Man“, „Chicago Med“), както и Сам Страйк („Leatherface“). Прави впечатление и присъствието на номинираната за „Оскар“ Куин Латифа („Chicago“) в ролята на детектив, разследващ престъпленията в малкото градче.

плакат

When the Streetlights Go On“ трябва да се появи в новата стрийминг платформа Quibi почти веднага след стартирането й, което се очаква след седмица – на 6 април 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments