Изглежда сякаш в последно време Netflix наблягат изключително много (повече от обичайното) върху създаването на фентъзи продукции (и сай-фай, разбира се) и „The Letter for the King” е поредното доказателство. Това, което на пръв поглед различава телевизионната адаптация на книгата със същото име, дело на датската писателка и илюстраторка Тонке Драхт, е публиката, към която е насочен сериалът – това си личи още в първия трейлър, който дебютира миналата седмица.

Преди да ви го покажем, ето и официалния синопсис на сериала: „The Letter for the King” разказва историята на един безмилостен принц, който застрашава да хвърли света в мрак, докато един млад рицар (все още трениращ) на име Тюри се впуска в епично приключение, за да достави тайно писмо до краля. По пътя си той неочаквано се оказва част от магическо пророчество, което говори за възхода на герой, който ще победи принца и ще донесе мир на всички. Това ще се случи само, ако той оцелее по време на своето приключение, което ще научи Тюри какво означава да бъдеш истински рицар – истински лидер.

За разлика от последния фентъзи хит на Netflix „Вещерът“, този проект се цели в по-младата аудитория, което доста ясно личи и от трейлъра. Разбира се, в това няма нищо лошо. „The Letter for the King” всъщност пристига седмици, след като Netflix пуснаха две доста успешни продукции, които сякаш също се целяха към по-младата аудитория – сериалите „ Locke & Key” и „I Am Not Okay With This”.

Най-вероятно ще дадем шанс на сериала, защото, да си признаем, след трейлъра не знаем какво точно да очакваме. На места видяното изглежда евтино, но има и моменти, които са повече от прилични и успяват да провокират любопитството ни. Личи си обаче, че Netflix търсят фентъзи версията на „Stranger Things“ или може би неговия заместител предвид факта, че 4 сезон най-вероятно ще е последен.

Ето и официалния постер на сериала.

плакат

Шоурънър на „The Letter for the King” е Уил Дейвис, който ще си партнира като продуцент с Пол Трийбитс. В ролите са Амир Уилсън („His Dark Materials”), Руби Съркис, Гийс Блум, Тадеа Грам, Анди Съркис и др.
Очаквайте всички шест епизода на 20 март в Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „…един млад рицар (все още трениращ) на име Тюри се впуска в епично приключение“
    E, няма как точно този да е в ролята на главния герой. Изкривяват всичко, но прекаляват вече.

  2. Изглежда покъртително… тинейджърско и … като „Хрониките на Нарния“… което не е комплимент.