Интересен нов проект се оформя сред бъдещите творчески планове на Джордж Клуни (който наскро приключи работата си по „Параграф 22“)и тъй като става въпрос за научнофантастичен сюжет, неизбежно е тази информация да ни заинтригува. Netflix подготвят адаптация по бестселъра от 2016 година на Лили Брукс-ДалтънGood Morning, Midnight”, като сценарият е поверен на Марк Л. Смит („The Revenant”, „Overlord”), а в продуцентската група са Anonymous Content, Syndicate Entertainment, както и Smokehouse Pictures на дългогодишния партньор и приятел на Клуни Грант Хеслов.

Самият Клуни споделя пред Variety, че с Хеслов са изключително радостни от ангажимента им като продуцентски тандем към този „невероятен проект”:

Отдавна сме почитатели на работата на Марк, а и сценарият му е наистина изключителен. С удоволствие ще работим отново и с нашите приятели от Netflix.

Макар тези думи да звучат като дежурните слова в подобни случаи, когато се обявява творческо сътрудничество, в случая сме сигурни, че Клуни с удоволствие и ентусиазъм ще се потопи в тази нова фантастична среда. Ето какво гласи синопсиса на романа:

Агустин е гениален астроном, който през всичките си, вече не малко, години е бил погълнат от звездното небе. Дълго време той живее на различни локации, отдалечени от цивилизацията, за да изследва звездите за доказателства как се е родила Вселената. Внезапно в арктическия център, където се намира в момента, започват да пристигат новини за гигантска катастрофа. Учените трябва да се евакуират, но Агустин е упорит и отказва да изостави работата си. След като всички си отиват, той открива тайнствено дете – Айрис и осъзнава, че всички радиочестоти изведнъж са замлъкнали. Те са останали сами…
По същото време Съливан се намира на борда на космическия кораб „Aether”, на път към дома, завръщайки се от проучвателна експедиция на Юпитер. Съливан и колегите й са първите астронавти от Земята, навлезли в космическото пространство, и Съли се е примирила с жервите, които се е наложило да направи: дъщеря, която е изоставила, брак, който е приключил. До момента мисията им е успешна, но когато гласовете от контролните постове на Земята изведнъж замлъкват, Съли и екипажът осъзнават, че те надали ще успеят да се приберат у дома…
Въпреки техните несигурни съдби, историите на Агустин и Съли постепенно се преплитат и ги очаква неподозирана развръзка…

Както може да се предположи, в ролята на Агустин ще видим самият Джордж Клуни, неизбежно чаровен при все своите 58 години! За момента все още няма никакви други подробности относно кастинга на все още неозаглавения проект, но не се съмняваме, че скоро ще научим новини по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *