artemis-fowl-20200303

Когато през далечната 2015-а съобщихме новината, че Кенет Брана ще режисира историите за Артемис Фоул сигурно все още не сте знаели какво правите с живота си. Това лято, или цяла петилетка по-късно, ще видим на голям екран филма по първата книга от поредицата, а наследникът ви по всяка вероятност вече ходи на детска градина. Така е – механизмите на кино индустрията не щадят крехките нетърпеливи сърца и ако сте чакали началото на новия мащабен Disney франчайз трескаво, вашият момент най-после настъпи.

Малко предистория ако все пак има забравили за какво говорим. Филмът „Тайната на Артемис Фоул“ („Artemis Fowl“) на Кенет Брана е адаптация по първия роман от общо осем за 12-годишен антигерой и потомствен престъпник, който, в търсене на отвлечения си баща, се изправя лице в лице със скрита дълбоко под земята раса митични същества. Убеден, че изчезването е по вина на подземните създания и с помощта на своя верен защитник – Бътлър, Артемис изготвя опасен план, който го въвлича в безмилостна война с всемогъщите феи от долния свят. Книгите, написани между 2001-ва и 2012-а, са дело на ирландеца Оуън Колфър и се превърнаха в хит сред тийнейджърите от всички краища на планетата. Година и половина след първия тийзър вече имаме официален трейлър. Вижте го:

Трейлърът носи със себе си няколко неоспорими факти – на 43 Колин Фарел все още е в много добра форма, на Джуди Денч не ѝ отиват заострени ушички и когато звучи надъхваща рап музика, всичко изглежда по-кул, отколкото е. Тропите на приключенските филми за подрастващи са спазени прилежно – млад герой разбира дълго пазена тайна за себе си и произхода си, тръгва на опасна мисия заедно с група верни приятели и трябва да оцелява при набези на тролове и други изчадия с мръсни нокти и гниещи зъби. Сблъсъкът на двата напълно различни свята изглежда достатъчно епичен и за най-големите любители на разточителния фентъзи екшън, но, поне от видяното, опитите за хумор не са се получили особено добре. Малкият Артемис проявява завидна доза арогантност и като се има предвид, че анотацията на книгата го описва като Хари Потър ако Хари Потър беше лошо момче, може би ще видим един приятен млад антигерой.

Вижте и официалния плакат:

ARTEMIS FOWL - Poster

В ролите са Фердиа Шоу, Колин Фарел, Джуди Денч, Лара Макдонъл, Джош Гад, Тамара Смарт, Нонзо Анозие, Джош Макгуайър, Никеш Пател, Ейдриън Скарборо и Миранда Рейсън. Сценарият е дело на Конър Макферсън и Хамиш Маккол.

Появата на голям екран на „Тайната на Артемис Фоул“ („Artemis Fowl“) беше планирана за 9 август 2019 г., но поради неясни причини се отложи значително. Новата премиерна дата за България е 5 юни 2020 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. тя и онази повърня на Люк Бесон преди две години изглеждаше епично
    на ниво трйлър, ама….