ryan-gosling-protagonista-the-hail-mary-adattamento-romanzo-andy-weir-v4-436162 (1)

Изминаха цели две години от „Първият човек“ на Деймиън Шазел – последният ни искрено любим филм, отнасящ се до някаква степен за космоса и хората, които имат смелостта да навлязат в непознатото пространство. През цялото това време не попаднахме на нито една новина около нов ангажимент на звездата Райън Гослинг, който явно си взе почивка да си гледа семейството. Вчера обаче, за наша радост, най-накрая се появи информация, която бързаме да споделим.

Според Variety Гослинг ще участва в екранизация по предстоящ научнофантастичен роман на Анди Уеър („Марсианецът“), озаглавен „Project Hail Mary“. Освен актьорски ангажимент, Гослинг е поел и продуцентска отговорност редом с Кен Као („Фаворитката“, „Song to Song“), а от своя страна MGM ще извадят седем цифрена сума за правата на книгата.

Единственото, което се знае до момента е, че историята проследява самотен астронавт в космически кораб, който поема отговорност да спаси планетата. Предстоят любопитни обрати, за които не се знае почти нищо (и по-добре, честно казано). На първо четене идеята ни напомня на „Ad Astra”, който ни хареса по-скоро умерено, но се надяваме в този случай крайният резултат да се отплати доста по-вълнуващо.

Това ще бъде трети филм по роман на Анди Уеър, след като стана ясно, че Крис Милър и Фил Лорд („Lego: Филмът“) работят по екранизация на втората му книга – „Artemis”, която разказва за момичето Жасмин Башара, което живее в град Артемида на луната. Радваме се също така, че ще видим Райън Гослинг отново в космоса. Изненадани сме малко от решението му отново да сложи скафандъра, но сме свикнали да го гледаме в мълчаливи роли и смятаме, че тази на самотен космонавт в откритото междузвездно пространство, доста му приляга. Ще ви държим в течение при наличие на бъдещи ъпдейти и новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments