Тъй като Disney скоро не са си играли на „Карибски пирати”, време е да „извадят” на бял свят отдавна готвеното приключение, в което Дуейн Джонсън-Скалата се прави на сериозен търсач на приключения. Или поне така изглежда от новия трейлър на „Круиз в джунглата” („Jungle Cruise”). Знаем, че във филмографията му има вече какво ли не – и ще продължава да се пълни, защото той е един от най-неуморните играчи във всякакви конфигурации – супергерои, изследователи, лоши улични момчета, абе въобще – той може да е всичко и пак светът ще бъде спасен.

Емили Блънт е доказала актьорския си потенциал със сериозни проекти (и музикални, и умопомрачителни екшъни), но от време на време явно и нейните агенти изперкват – и току я виждаме в амплоа, в което изглежда най-малкото странно (и искрено се надяваме да не се окаже нелепо). Преди да продължим с поясненията по адрес на поредния увеселителен парк, превърнат във филмче, можете да видите трейлър – нов, но надали по-различен…

Амазонка е удобна територия – колкото и да се опитва човечеството да открие всичко в нейните зелени дълбини, винаги ще си останат някои потайни кътчета. Надали режисьорът Жауме Колет-Сера е предполагал, че ще му се наложи да обяснява на Скалата къде точно се появява оживял нарисуван леопард, но пък току-виж се оказало, че такъв тип филми му допадат (за режисиране)… В тази конфигурация изначално е ясно, че „Круиз в джунглата” се очаква да има много приходи – зловещо-гигантската мишка е разперила уши и ръце над всевъзможни пазари в цял свят, а конвейерното й производство не спира да бълва заразно-посредствена „дъвка” за очи и мозъци…

Няма да пропуснем да отбележим, че в случая Скалата поема ролята на капитан – управлява стара, многократно кърпена „лодка“ и е нает от героинята на Блънт – своенравния изследовател Лили Хоутън, за да откара нея и брат ѝ Макгрегър (Джак Уайтхол) по изпълнената с опасности на всяка крачка река Амазонка, за да открият магично дърво, което крие невероятни лечебни свойства… По всичко личи, че това приключение ще е основно с детска насоченост – да му мислят възрастните, които ще го изгледат със захласнатите по Скалата малчугани!

jungle-cruise-poster-poster-20200311

Режисьор на „Круиз в джунглата“ („Jungle Cruise”) е Жауме Колет-Сера („Без последна спирка“, „Опасни води“, „Среднощно преследване“), по сценарий на дуото Джон Рекуа и Глен Фикара („Фокус”, „Оглупели от любов”) и Майкъл Грийн („Логан“). В ролите са Дуейн Джонсън, Емили Блънт, Джак Уайтхол, Пол Джамати, Джеси Плимънс, Едгар Рамирес, Вероника Фалкън и др.

Премиерата е на 24 юли 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *