Има ли как един проект, който без сериозни колебания можем да класифицираме като „най-очаквания“ за следващите няколко години, да стане дори още по-привлекателен в очите ни? Краткият отговор е „има“! Ето и дългата версия.

Докато очакваме да се насладим (някои от нас за пореден път) на голям екран на повече от страхотния „Фарът“, получаваме интересна информация за следващия (трети) режисьорски проект на превърналия се в наш абсолютен любимец Робърт Егърс („Вещицата“). Става дума за описвания като „viking revenge saga“ „The Northman“, чието действие се развива в Исландия в началото на Х век.

The Northman“ ще събере Егърс с доста от негови предишни творчески партньори, в това число и оператора Джарин Блашки, който спечели „Independent Spirit Award“ и получи номинация за „Оскар“ за работата си по „Фарът“. В интервю за Screen Daily Блашки споделя малко тийзърче за „The Northman“, сравнявайки го с предишните два филма на Егърс, с което успява да засили допълнително нетърпението ни за филма:

По-голям филм е от другите. Мога да кажа, че е викингски филм за отмъщение и снимаме в Европа. Мрачен е и необичайно насилствен. […] Мисля, че Егърс чувства отговорност да направи трилогия.

Ако се чудите за каква трилогия става дума, самият Робърт Егърс споделя, че „Вещицата“ и „Фарът“ са резултат от опита на режисьора да общува с фолк културата от неговото минало и представляват неговия (и на брат му) поглед към приказки на Нова Англия. И в този ред на мисли, двата филма със сигурност могат да се приемат като „companion pieces”. Очевидно „The Northman“ ще бъде в същата линия.

Припомняме, че партньор на Егърс в писането на сценария на филма е исландският автор и поет Сьон, а главните роли ще изпълняват от Никол Кидман, Александър Скарсгард, Бил Скарсгард, Аня Тейлър-Джой и Уилям Дефо, който направи уникална роля във „Фарът“. Наскоро стана ясно, че към каста ще се присъедини и още един отличен актьор, който лично според нас ще пасне повече от чудесно – Клаес Банг.

Както вече отбелязахме, Робърт Егърс е абсолютен наш любимец – намираме го за един най-добрите и оригинални режисьори, работещи в момента, и следващият му проект щеше задължително да е сред най-очакваните филми, дори и да не звучеше толкова интересно, колкото „The Northman“. Ще следим всичко по-интересно свързано него и ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Закачих се още като прочетох „викинги“ и „отмъщение“. Егърс се превръща в институция в хорър жанра. Стискам палци The Northman да е добър колкото предишните му заглавия. Идеята за трилогия е добре дошла, а каст-а кърти мивки отвсякъде! Както се казва „shut up and take my money!“