Да започнем с това, че авторът на тази новина е на мнение, че всеки, който смята „Жокера“ за филма на годината, значи просто не е гледал „The Lighthouse“. И другото е, че ако сте се надявали следващият проект на Робърт Егърс да бъде дълго подготвяният римейк на „Носферату“, ще трябва да ви разочароваме. Но пък сме сигурни, че съжалението ви няма да трае дълго, защото това, което се готви, звучи повече от обещаващо.

Deadline съобщават, че Егърс подготвя „The Northman“, за чийто сюжет засега не се знае кой знае колко, но се носят слухове, че действието ще се развива в началото на Х век и става дума за „Viking revenge saga“, което ни звучи особено подходящо за режисьора (няма отново да обясняваме колко любим ни е дебютът му „Вещицата“, тук може да прочетете мнението ни). Възможно е да не научим особено много повече за сюжета чак докато седнем в киносалоните – „Вещицата“ и „The Lighthouse“ успяха да ни изненадат и очакваме същото от „The Northman“.

Робърт Егърс

Друго, което очакваме, е качествена актьорска игра, защото няколко доста известни имена преговарят за роли във филма – Никол Кидман, Александър Скарсгард, Бил Скарсгард, Аня Тейлър-Джой и Уилям Дефо. Разбира се, Егърс вече е работил с Тейлър-Джой и Дефо във „Вещицата“ и „The Lighthouse“, докато Кидман и по-възрастният Скарсгард са си партнирали в „Big Little Lies“ (който им спечели доста статуетки). От изброени имена само Александър Скарсгард не ни е особено любим, но сме сигурни, че ще се справи отлично под режисурата на Егърс.

Според скромната на този етап информация Егърс е сценарист на „The Northman“ заедно с исландския автор и поет Сьон, продуцент ще е Ларс Кнудсен („Вещицата“), а зад проекта застават New Regency, които са едни от финансистите на „The Lighthouse“.

С това се изчерпва всичко, което знаем за „The Northman“, но вече го очакваме с нетърпение и се надяваме скоро да научим още подробности. Например кога се очаква да започнат снимките, което ще ни ориентира поне донякъде кога да го очакваме по кината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. бах тия Скарсгардове…бащата беше викинг в Крал Артур, брат им Густав е Флоки във Викингите…сега и тез!!

  2. Тъжно за Носферату, но това е доста … пикантен заместител. Чакам с нетърпение!