„Този април, 25-ят Бонд филм ще промени всичко.“ Това е рекламното изречение на излъчения рано тази сутрин Super Bowl спот на „Смъртта може да почака“ („No Time to Die”), който бележи последната роля (този път уж наистина) на Даниел Крейг като емблематичния агент 007 Джеймс Бонд. В този ред на мисли, имаше слухове, че следващият Бонд ще бъде жена, като дори се спекулираше, че това ще бъде Лашана Линч, която ще видим във филма като друг агент 00 – нещо, което би било наистина сериозна промяна. Само дето продуцентите бяха категорични, че е възможно Джеймс Бонд да бъде чернокож, но поне засега ще си остане мъж. Разбира се, и друг път сме били лъгани, но смятаме, че в случая е вярно.

Най-вероятно „промяната“ ще бъде в пределите на самата история, при това ще бъде свързана само с версията на Бонд, изигран от Крейг, а не с образа като цяло. Какъвто и да бъде случая обаче, не можем да отречем, че рекламното изречение звучи доста драматично и в комбинация с кадрите определено грабва интереса. Поне нашия.

Засега сме доволни от това, което виждаме от „Смъртта може да почака“ (първият трейлър също ни допадна) и ако не бяха всички проблеми и слухове около продукцията, щяхме да сме прилично надъхани. При всички случаи обаче имаме вярва, че Кари Фукунага, когото ужасно харесваме, ще ни предложи достоен завършек на „ерата Крейг“. Припомнете си официалния синопсис на филма:

Бонд не е в активна служба и се наслаждава на спокоен живот в Ямайка. Но старият му приятел Феликс Лайтър от ЦРУ има нужда от помощ. Мисията е да бъде спасен отвлечен учен, но тя се оказва много по-опасна от очакваното и отвежда Бонд по следите на загадъчен злодей, въоръжен с непредвидима нова технология.

Завършваме с нещо любопитно, което е възможно да сте пропуснали. Имате възможност да станете част от иконичния франчайз за Бонд или поне от неговата визуална рекламна история, като се включите в конкурса за създаване на постер на „Смъртта може да почака“. Повече за тази инициатива ще откриете тук, а по-долу може да видите личното обръщение на Даниел Крейг.

Режисьор на „Смъртта може да почака“ („No Time to Die”) е Кари Фукунага („Sin Nombre”, „Jane Eyre”, „True Detective”, „Beasts of No Nation”), който е и сценарист, наравно с Нийл Първис, Робърт Уейд, Скот З. Бърнс и Фийби Уолър-Бридж. В ролите са Даниел Крейг, Рами Малек, Леа Сейду, Рейф Файнс, Ана де Армас, Лашана Линч, Джефри Райт, Бен Уишоу, Кристоф Валц, Наоми Харис, Рори Киниър, Дейвид Денсик, Дали Бенсалах, Били Магнусен и др.

Премиерата на „Смъртта може да почака“ („No Time to Die”) е 3 април 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *