Някои режисьори, работещи днес, ни правят изключително щастливи, че сме техни съвременници. Уес Андерсън е един от най-ярките примери и всяка новина, свързана с новия му проект – „The French Dispatch”, е мини празник. И както традицията повелява преди дългоочакван рилийз на творец, чиято филмография е безупречна, ни се подават само трохички, които ние гладно събираме.

В продължение на година и половина – откакто е ясно, че проектът се случва, информационният прогрес беше минимален. От самото начало знаехме със сигурност само, че снимките са в южна Франция, където се развива и действието. След това получихме загадъчен полу-синопсис, че историята е любовно писмо към журналистите, които са били на предна линия в американски вестник, някога през ХХ век. Думата „мюзикъл“ циркулираше упорито преди да бъде елиминирана като неверни слух. И след травмиращо дълъг период на нула новини получихме списък с пълния актьорски състав. Имената в него накараха кожата по разнородните тела на кино маниаците от цял свят да настръхне.

Дойде време за още новини, но информацията отново е сведена до санитарния миниум. Преди ден от Fox Searchlight пуснаха официалния синопсис, който, уви, отказва да даде бленуваната от нас конкретика:

The French Dispatch“ разказва няколко истории от последния брой на американски вестник, публикуван в измислен френски град през ХХ век. Във филма ще видим Бил Мъри, Оуен Уилсън, Тилда Суинтън, Бенисио Дел Торо, Ейдриън Броуди, Франсис МакДорманд, Джефри Райт, Тимъти Шаламе, Леа Сейду, Матийо Амалрик, Лина Кудри и Стивън Парк.

Явно това е всичко, което ще знаем докато не дойде време за официалния трейлър. А дотогава имаме първи постер, чиито минимализъм е колкото красив, толкова и влудяващ. От него става ясно, че има вероятност пълното име на филма да бъде „The French Dispatch of the Liberty, Kansas Evening Sun”.

плакат

The French Dispatch“ е десетият филм на Уес Андерсън. Той е автор на сценария, зад чиято идея стоят още Роман Копола, Джейсън Шуорцман и Уго Гинес.

Премиерата ще бъде на 24 юли 2020 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *