Дълго време се радвахме единствено на „трохички“, свързани с най-новия проект на любимия ни Уес Андерсън –The French Dispatch“ (или „The French Dispatch of the Liberty, Kansas Evening Sun” както е пълното му заглавие), но ето, че само десетина дни след обявяването на премиерната му дата идва и моментът на истината – появата на първия трейлър. Той се очаква по-късно днес, а за да ни подгреят (сякаш имаме нужда) за дебюта, получаваме поредица снимки (представени от The New Yorker, чиято история е вдъхновение за Андерсън), които са първият ни истински поглед към филма.

Кадрите потвърждават, че също като страхотния „Гранд хотел Будапеща“, „The French Dispatch“ ще ни предложи отличително различна визия за отделните периоди и линии от историята. Засега обаче нямаме потвърждение, че и форматът на кадъра също ще е различен. Очакваме трейлърът да хвърли малко повече светлина върху този въпрос. Също така очакваме той да ни разкрие и малко повече подробности за сюжета, за който до този момент знаем единствено това:

The French Dispatch“ е европейското издание на Liberty, Kansas Evening Sun – новинарски седмичник за теми от света на политиката, изкуството (върхове и падения), модата, изтънчена кухня, питиета и разнообразни човешки истории от крайните квартали.

Вижте снимките.

French-Dispatch-frances-mcdormand-timothee-chalamet French-Dispatch-Jeffrey-Wright French-Dispatch-Adrien-Brody French-Dispatch-First-Look-3 French-Dispatch-Bill-Murray-Owen-Wilson French-Dispatch-First-Look-Cast French-Dispatch-Bill-Murray French-Dispatch-First-Look-2 French-Dispatch-First-Look

Всъщност знаем още малко подробности за „The French Dispatch“, които се потвърждават от снимките. Действието ще се развива в измисления град Ennui-sur-Blasé, а в центъра на историята е редакторът на The French Dispatch Артър Хоруиц джуниър (Бил Мъри) и неговият екип от журналисти, включващ Тилда Суинтън, Франсис Макдорманд, Оуен Уилсън и Джефри Райт, чиито герой е специалист по храна, вдъхновен от Джеймс Болдуин. Бенисио дел Торо е в ролята на лишен от свобода художник, а Леа Сейду е негов пазач и муза. Тимъти Шаламе и Лина Кудри са студенти революционери. Ейдриън Броуди е дилър, който води група на много интересен вид изложба.

И последната любопитна информация е, че „The French Dispatch“ ще бъде с рейтинг „R“ заради „graphic nudity, some sexual references and language“. Нямаме търпение за трейлъра по-късно днес, а докато го чакаме, ще търсим всякакви улики в новия постер на филма.

плакат

Режисьор и сценарист на „The French Dispatch“ е Уес Андерсън („В царството на пълнолунието“, „Гранд хотел Будапеща“, „Островът на кучетата“). Идеята за филма е на Уес Андерсън, Роман Копола, Джейсън Шуорцман и Уго Гинес.

В ролите са Бенисио Дел Торо, Ейдриън Броуди, Тилда Суинтън, Леа Сейду, Франсис Макдорманд, Тимъти Шаламе, Лина Кудри, Джефри Райт, Матийо Амалрик, Стивън Парк, Бил Мъри и Оуен Уилсън. В епизодични включвания ще видим още Лиев Шрайбър, Елизабет Мос, Едуард Нортън, Уилям Дефо, Лоис Смит, Сърша Ронан, Кристоф Валц, Джейсън Шуорцман, Тони Револори, Рупърт Френд, Боб Балабан, Анджелика Хюстън и др.

Премиерата ще бъде на 24 юли 2020 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Ах, този гнусен африканец джефри райт… Как бих го заклал, лелееее…