Дали заради проблемите около „Rogue One: История от Междузвездни войни“ (както знаете филмът претъпя сериозни преснимания, водени от Тони Гилрой, който според множество източници довършва филма) или поради някаква друга причина, но британският режисьор Гарет Едуардс, когото ужасно харесваме, се покри от общественото внимание и дълго време не бяхме чували нищо, което да касае някакви бъдещи творчески планове.

Сега обаче (за наше огромно щастие) изглежда, че този му период на отсъствие е към края си и Едуардс е готов отново да се завърне в „играта“. Variety съобщават, че той е сключил договор с New Regency да напише и да режисира нов фантастичен филм за студиото. Разбира се, няма абсолютно никакви подробности за сюжета, но източници на Variety твърдят, че кастингът вече тече и продукцията може да стартира още лятото на тази година.

Тук ще направим едно предположение, че въпреки успеха на Гарет Едуардс с „Rogue One“ и преди това с „Годзила”, следващият му филм няма да е голяма студийна продукция, а ще бъде нещо нискобюджетно в стила на дебюта му – чудесния „Monsters“. Струва ни се, че той ще иска да се върне към творческата свобода, която дават подобни проекти. Стъпка, която сме виждали да правят доста други режисьори преди него, при това не всеки от тях е имал проблемите, които Едуардс имаше.

Разбира се, това са само спекулации и тепърва ще разберем повече за филма. Какъвто и да е случаят обаче, ние сме доволни, защото, както вече казахме, адски харесваме Гарет Едуардс – намираме го за отличен режисьор и ще се радваме да го видим отново зад камерата. Ще следим развитието на проекта и ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *