anderson-kiosk-1-1-1

Сутринта видяхме първите снимки от „Френският бюлетин на Либърти, Канзас Ивнинг Сън“ („The French Dispatch“) – новият (десети) филм на Уес Андерсън и отбелязахме, че днес се очаква и първия трейлър. Той обаче се появи малко по-рано, отколкото предполагахме, в момент, в който нямаше как да реагираме навреме. Затова, след като най-накрая сме на линия, няма да се мотаем излишно, а директно ще пристъпим по същество. .

Само отбелязваме, че действието на „Френският бюлетин“ се развива в измисления град Ennui-sur-Blasé, а историята се завърта около последният брой на европейското издание на Liberty, Kansas Evening Sun – новинарски седмичник за теми от света на политиката, изкуството (високо и халтура), модата, изтънчена кухня, питиета и разнообразни човешки истории от крайните квартали. Екипът на списанието, воден от Артър Хоруиц джуниър (Бил Мъри), обръща поглед към три от най-известните си и интересни истории. Вижте ги в трейлъра.

Първо, трейлърът е бижу. Второ, получаваме и очакваното потвърждение за различния форма на кадъра – не че е някаква много голяма работа, просто за „нърдове“ като нас е интересно. Трето, мислехме отново да изреждаме кой кой е и да влизаме в подробности за сюжета, но смятаме, че трейлъра е достатъчно ясен по отношение на трите истории и не виждаме смисъл да се обясняваме допълнително. Пък и предпочитаме да не знаем чак толкова много за филма предварително. Искаме да сме „девствени“ когато застанем пред екрана. Изглежда прекрасно – нищо друго не ни трябва.

Режисьор и сценарист на „Френският бюлетин на Либърти, Канзас Ивнинг Сън“ („The French Dispatch of the Liberty, Kansas Evening Sun”) е Уес Андерсън („В царството на пълнолунието“, „Гранд хотел Будапеща“, „Островът на кучетата“). Идеята за филма е на Уес Андерсън, Роман Копола, Джейсън Шуорцман и Уго Гинес.

В ролите са Бенисио Дел Торо, Ейдриън Броуди, Тилда Суинтън, Леа Сейду, Франсис Макдорманд, Тимъти Шаламе, Лина Кудри, Джефри Райт, Матийо Амалрик, Стивън Парк, Бил Мъри и Оуен Уилсън. В епизодични включвания ще видим още Лиев Шрайбър, Елизабет Мос, Едуард Нортън, Уилям Дефо, Лоис Смит, Сърша Ронан, Кристоф Валц, Джейсън Шуорцман, Тони Револори, Рупърт Френд, Боб Балабан, Анджелика Хюстън и др.

Премиерата ще бъде на 24 юли 2020 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments