Толкова много качествени книги, филми, сериали… толкова малко време. Ако все още не сте си отбелязали „The Undoing“ в списъка със задължителни (ако не за цяло гледане, поне за хвърляне на едно око), вероятно сте пропуснали новината ни от края на 2018 година за подготвяния от HBO сериал, зад който застава наистина впечатляващ творчески екип. Позволете ни да ви кажем (или припомним) за какво става дума, а в добавка ще може да видите и първия трейлър.

The Undoing“ разказва за успешната терапевтка Грейс, чиито живот се подрежда точно както винаги е желала. Предстои ѝ издаване на първа книга, има отдаден съпруг и малък син, който учи в елитно частно училище в Ню Йорк. Седмици преди публикуването на книгата обаче, животът ѝ е разтърсен от катаклизъм: насилствена смърт, изчезнал съпруг и на мястото на мъж, който тя си е мислила, че познава – верига от ужасни разкрития. Поставена в центъра на разрастваща и придобиваща голяма публичност катастрофа и ужасена от неспособността си да следва собствените си съвети, Грейс трябва да разруши един живот и да създаде друг за себе си и детето си.

Начело на сериала застават известната датска режисьорка Сузане Биер („Братя”, „След сватбата”, „The Night Manager”, „Кутия за птици“) и изключително успешният сценарист и продуцент Дейвид Е. Кели (The Practice“, „Ally McBeal“, „Big Little Lies“), които адаптират романа „You Should Have Known, The Undoing” на Джийн Ханф Корелиц. В ролята на Грейс влиза Никол Кидман, а компания ѝ правят Хю Грант, Доналд Сърдъланд, Едгар Рамирес и Лили Рейб. Вижте ги в първия трейлър.

Каквото и да видим в трейлъра, творческият екип пред и зад камерата на „The Undoing“ е достатъчен, за да ни паркира пред екраните. Пък и сме заинтригувани от мистерията (не сме чели романа на Корелиц) и каква ще е съдбата на героинята на Кидман. На моменти стилистиката ни бие леко на телевизионна (в смисъла, в който влагахме едно време), но това не ни притеснява, знаем, че в това отношение HBO са винаги на висота.

Още веднъж, режисьор на всички епизоди на „The Undoing“ е Сузане Биер („Братя”, „След сватбата”, „The Night Manager”, „Кутия за птици“), а сценарият е дело на Дейвид Е. Кели („The Practice“, „Ally McBeal“, „Big Little Lies“) по романа „You Should Have Known, The Undoing” на Джийн Ханф Корелиц. В ролите са Никол Кидман, Хю Грант, Доналд Сърдъланд, Едгар Рамирес, Лили Рейб, Исмаел Круз Кордова, Матилда ДеАнджелис и др.

Премиерата се очаква през май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. „Толкова много качествени книги, филми, сериали… толкова малко време.“

    Story of my life… 😀

    Иначе изглежда яко – добавя се в списъка веднага!

    1. Аз добавям и качествени игри, и времето се свива още 🙂

  2. Аз се отказах да наваксвам организирано, защото само става по-зле. 😀 Гледам каквото когато мога и колкото – толкова, това е. 🙂

    1. Мечо Пух го е казал най-добре: Колкото повече – толкова повече 😉