he Lone Ranger

Не ни се пишеше по въпроса, но обещахме, че ще следим развитието на проекта, така че накратко, ето какво става с „The Lone Ranger”: драма има, има и проблеми, нищо не е сигурно и бюджетът трябва да се намали…. още. На пръв поглед нищо ново, но все пак Deadline обявяват няколко нови и леко неприятни подробности за всички, които все пак се надяват да видят филма. Донякъде с изненада, току-що установихме, че ние сме сред тях.

Както вече знаете „Disney” съвсем разбираемо се нацупиха на първоначалния бюджет от има-няма 275 млн. долара и затова режисьорът Гор Вербински и продуцентът Джери Брукхаймър започнаха работа по намаляването му до 215-220. Но шефът на „Disney” Рич Рос явно не беше впечатлен, защото намекна, че ако се наложи Вербински ще отпадне от картинката. Сега обаче, Джони Деп отказва да участва, ако приятелят му не е на режисьорското столче. А ако няма Деп, няма и филм – в това няма никакво съмнение.

Добрата новина е, че бюджетът все пак е бил намален до 220 милиона. Лошата е, че студиото иска да е 200, а според вътрешни източници Вербински има граница, под която няма да слезе, защото „няма да намали бюджета толкова, че да не е същият филм, който е искал да направи”. С две думи, нищо не е ясно, но поне добиваме някаква представа за проблемите на богатите и известните. Каквото и да решат Деп, Рос и Вербински, ние ще следим отблизо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Много е приятно, че Деп е твърдо зад режисьора. 🙂

  2. Дали този филм ще постави рекорд за най- скъп уестърн ? Някъде четох, че до 2011 година най- скъпите филми в тази категория са „Този див, див запад“- 170 милиона долара и „Ранго“- 135 /150 милиона долара. За подобен тип филми дори и 200 милиона ми се виждат твърде много. Вярно, че една доста солидна част от бюджета му ще отиде за хонорара на Деп, но все пак.

  3. Тия милионите ги нямат за нищо … а колко пък да е хонорара на Джони … едва ли е нещо по различно от 15-20 мил (тоест под 10-на процента от целия бюджет) ….

  4. а я да попитам какво стана с един друг проект свързьан отначалото с Гор Вербински… макар, че после се разбра, че не той ще е режисьора.
    Става дума екранизацията на Bioshock….
    Някой има ли някакви новини около и свързани с нея????????????????

  5. @Cinema Newswalker
    Те така викаха и за „Карибски пирати“. За размера на бюджета ми е думата. 🙂 Но да, по принцип си прав, уестърните не се славят като много успешни в комерсиално отношение.

    @MadMax
    Сигурно има и процент от печалбата! Така ще му се вържат доста повече. 🙂

    @heinrich
    Последното, което чухме за него е, че Вербински бори бюджета и това да е R-rated, а режисьор ще е Фреснадийо.

  6. Доколкото разбеах за Карибски пирати 4, Деп е взел около 35-40 млн…..

  7. @Дринов
    Мисълта ми бе не толкова за парите, които ще спечели, колкото за това какви ресурси ще погълне. По принцип уестърн филмите не предполагат някакви изключително големи суми за заснемането им. Вярно, че “Този див, див запад” е глътнал 170 милиона долара, но той освен уестърн бе и фантастика, а подобен род филми изискват по- голям бюджет. Това се отнася и до „Карибски пирати“, където снимането във вода предполага съсредоточаването на по- големи усилия и съответно и наличието на повече пари. Неслучайно орязания бюджет на „Карибски пирати 4“ е довел до редуциране на снимките в морето за сметка на тези, които са заснети на суша (поне така четох).

  8. Така е, но като знаем с какъв размах работи Вербински сигурно ще има какво да струва 200 млн. Нищо не пречи и в него да има водни снимки.

    @немо91
    Толкова малко? 😀 😀 😀