Знаете, че сме огромни фенове на „Шерлок” и е неизбежно да очакваме с нетърпение новата авантюра на неговите телевизионни интерпретатори, новаторите-провокатори Стивън Мофат и Марк Гатис. А за това, че са се захванали с класиката на Брам Стокър „Dracula”, сме ви информирали своевременно – така че да имате възможност да си разграфите дните още от началото на 2020 година.

Ясно е, че ежедневните ангажименти не търпят отлагане, но потокът от нови предложения за „оползотворяване” на свободното време е толкова „пълноводен”, че вече сериозно заплашва да погълне доста повече от няколкото минути на ден, предназначени за отмора. Първенството в това отношение (май все още) държат Netflix и те вече са готови с поредицата, в която Клаес Банг влиза в ролята на вечния кръвопиец. Вижте още един трейлър – като за последно!

Като се има предвид опита на двамата „магьосници”, които привлякоха вниманието на милиони зрители към ВВС с трактовките си по „Doctor Who” и споменатия вече „Шерлок”, просто не ни се мисли какъв ли подход са избрали, за да разкажат безкрайно познатата история на мрачния граф. Ето какво гласи официалният синопсис:

Той съществува в продължение на векове, но какво ще се случи, когато достоен противник отвърне на… захапката?… Създателите на „Шерлок” представят Клаес Банг в ролята на Дракула в новата поредица, вдъхновена от класическия роман на Брам Стокър.

Явно никому не е нужно да бъде „разяснявано” с повече думи какво предстои – очакваме стилен хорър, съвременен поглед върху текста и пресъздаване на епоха с традиционните готически елементи, които вървят в комплект с ковчега, вампирските зъби и разтрепераните монахини. Три епизода – като за начало (защото май е повече от сигурно, че ще се готви франчайз) никак не е зле.

Дебютът на готовия първи сезон е днес – 4 януари 2020, по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Taкива безобразия чух, че имало в тоя сериал, че не мисля да го припарвам 🙂

    1. Гледай 1 и 2 епизод и спри дотам.