София Лилис (двете части на „То”) и Алис Крийг („Стар Трек: Първи контакт”, „Carnival Row”) ще се изправят една срещу друга в предстоящата адаптация на приказката на братя Грим „Хензел и Гретел”. През септември Orion Pictures ни показаха кратък тийзър, а сега, само месец преди премиерата, е време за по-пълна и ясна реклама на предстоящия ужас на Оз ПъркинсGretel & Hansel”. Заглавието, както се вижда, разменя имената на своите герои и поставя героинята на Лилис на първо място, намеквайки за нейната доминираща и по-ключова роля от тази на Сами Лийки.

Вижте и самата реклама:

https://www.youtube.com/watch?v=tzZR7EhLj30

Определено този трейлър ни представя много повече и ни вдъхва надежда за нещо интересно и качествено. Усещането ни през септември за атмосфера, близка до тази на „Вещицата” на Робърт Егърс, не само че се затвърждава, но и се засилва още повече. Надяваме се, че създателите на филма ще съумеят да създадат нещо свое и няма да им се налага да обясняват как не са взаимствали или крали от споменатото заглавие.

Новият мрачен прочит на приказката ще разказва историята на Гретел и Хензел, които напускат своя дом в момент на болести и глад. По време на своето пътешествие те срещат добър ловец, който им предлага помощта си, а скоро след това намират утеха в дома на възрастна жена. Тя обаче има мрачна и зловеща цел, която включва двете деца в своята основа.

За финал ви оставяме и с още един плакат, който не сме показвали до този момент:

плакат

Gretel and Hansel“ е режисиран от Оз Пъркинс („The Blackcoat’s Daughter“, „I Am the Pretty Thing That Lives in the House“) по сценарий на Роб Хейъс. В ролите са София Лилис като Гретел, Сами Лийки като Хензел, Алис Крийг като Вещицата, Джесика Де Гоу, Чарлс Бабалола и други.

Остава по-малко от месец до премиерата, която е насрочена за 31 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

    1. Поне на трейлър изглежда ОК 🙂 Вече крайния резултат ще го видим след месец…

    2. Ще чакам някой смел кино сапьор да се пробва и ако оцелее, ще тествам и аз 🙂

    3. Голяма скука беше това 🙂 Чудна атмосфера, но нищо повече. Сякаш всеки момент искаше да започне, но все не събираше смелост :Д И накрая просто приключи…