По повод скорошните първи снимки и трейлър на „Guns Akimbo” си говорихме за Даниел Радклиф и интересните и смели роли, които си избира, и как е оставил „очилатия магьосник“ зад гърба си, затова няма да се повтаряме още повече, че сме обсъждали същото и при отразяването на предишния трейлър на „Escape from Pretoria”. Затова ще минем направо по същество.

Escape from Pretoria” е адаптация на книгата „Inside Out: Escape from Pretoria Prison“, разказваща истинската история на белия активист на Африканския национален конгрес Тим Дженкин (Радклиф), който е набеден от апартейда за „терорист“ и през 1978 година е хвърлен в затвора с максимален режим на сигурност в Претория. Заедно с още двама борци за свобода – Стивън Лий и Алекс Моумбарис, в чиито роли влизат австралийците Даниел Уебър и Марк Ленард Уинтър, Тим успява да избяга на 11 декември 1979 година с помощта на направени от него самия дървени ключове…

Вижте новия трейлър, който дава доста добра представа за историята.

Ще излъжем, ако кажем, че сме особено впечатлени от видяното, включително и от изпълнението на Даниел Радклиф, но принципно обичаме филми за бягство от затвор и бихме хвърлили око на „Escape from Pretoria”, ако ни се отдаде възможност. Само се надяваме политическите окраски и социални коментари да не са наистина елементарни, както ни се струва от трейлъра.

Режисьор на „Escape from Pretoria” е Франсис Анан („Get Away“), който е и сценарист заедно с Л. Х. Адамс, по романа на Тим Дженкин „Inside Out: Escape from Pretoria Prison“. В актьорския екип са Даниел Радклиф, Даниел Уебър, Марк Ленард Уинтър, Иън Харт, Стивън Хънтър, Нейтън Пейдж, Жанет Кронин и др.

Премиерата е на 6 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. трейлъра няма да гледам, съдейки по синопсиса, не е моя филм, ама това не го разбрах:

    „през 1978 година е хвърлен в затвора с максимален режим на сигурност в Претория“ …. пък после бяга на 11 декември 1970 година