Въпреки че не е изпълвал душата ни така, както ни се иска от адски много време (последно с „Беоулф“ през 2007), Робърт Земекис („Завръщане в бъдещето“, „Кой натопи Заека Роджър“, Форест Гъмп“, „Контакт“, „Корабокрушенецът“) все още е един от любимите ни режисьори и с интерес следим всеки негов проект с надеждата, че отново ще го видим във форма и ще успее да ни „отнесе“ истински и без уговорки както едно време.

В този ред на мисли, в момента Робърт Земекис приключва работата си по римейка на „Вещиците“ (или новата екранизация на романа на Роалд Дал, ако предпочитате) и вече се ориентира към следващия си режисьорски ангажимент. Имаше очаквания това да е игралната версия на „Пинокио“ на Disney, но сега на хоризонта се появява нова и, лично за нас, далеч по-интересна възможност.

The Hollywood Reporter съобщават, че Warner Bros. са наели Земекис за режисьор на фантастичния трилър „Ares“, по сценарии на Женива Робъртсън-Дуорет („Tomb Raider: Първа мисия“, „Капитан Марвел”). Подробностите за сюжета се пазят в тайна, но знаем, че става дума за астронавт, чиято космическа капсула се разбива в африканска пустиня. Докато се опитва да се завърне при семейството си, става ясно, че мисията на астронавта е била част от голяма конспирация и той може би крие тайна, която би могла да помени света завинаги.

Отсега си представяме как ще бъде реализирана катастрофата. Робърт Земекис е истински майстор в това отношение. Към мисълта, че тя ще е важен и зрелищен момент ни навежда фактът, че преди време Роланд Емерих е имал интерес към проекта и дори сега остава в екипа на филма като изпълнителен продуцент. Заради предишните ѝ филми, името на Робъртсън-Дуорет не ни вдъхва кой знае колко вяра, че останалата част от „Ares“ ще е на необходимата висота, но сме склонни да дадем „the benefit of a doubt”.

За финал да кажем, че ще следим развитието на „Ares“ и ще стискаме палци да се окаже безапелационно качественото завръщане, което искаме от Робърт Земекис.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments