Вчера вечерта HBO представиха пълен трейлър на най-новия им, доста очакван мини-сериалДругият“ („The Outsider“), който е адаптация по едноименния роман на Стивън Кинг, смесващ две от любимите теми на Краля на ужаса – полицейска драма и свръхестествен ужас. За наше щастие, въпреки че е малко по-подробен по отношение на историята в сравнение с предишната реклама, новият трейлър по никакъв начин не разваля мистерията, а дори бихме казали, че я задълбочава и като цяло засилва любопитството ни и желанието ни да гледаме сериала.

Адаптацията на „Другият“ е дело на сценариста Ричард Прайс, който е работил по бижута като „The Wire” и „The Night Of”. Историята проследява детектив Ралф Андерсън (Бен Менделсон), който арестува известния треньор Тери Мейтланд (Джейсън Бейтман) по обвинение в изнасилване и убийство на 11-годишно момче. Делото изглежда желязно подплатено с физически доказателства, но скоро свръхестествена сила става причина опитният детектив и неортодоксален следовател (както и всички замесени в случая) да поставят под съмнение това, което смятат за реалност.

Вижте новия трейлър.

Доста ни допада (и) този трейлър, което в добавка с творческия екип пред и зад камерата (любимият ни Джейсън Бейтман олицетворява и двете, тъй като е и режисьор на два от епизодите и изпълнителен продуцент, наравно с другия ни любимец Менделсон) и изходния материал, дело на Стивън Кинг (който, слава богу, намира време да пише, помежду безкрайните си туитове против Тръмп), допълнително циментират мястото на „Другият“ в списъка ни със „задължителни за гледане“. Нямаме търпение.

В добавка вижте официалния синопсис на българското издание на романа, както и оригинален постер на сериала.

Другият може да се превъплъти в теб!

Стивън Кинг – какъвто го познавате! Остър, актуален, непримирим. Ненадминат разказвач на страшни приказки. Изкусен художник на американския бит и дух.
През един юлски ден Тери Мейтланд, любимец на всички във Флинт Сити, присъства на среща с писателя Харлан Коубън в друг град и е заснет на видео от местната телевизия.

През същия ден според очевидци той отвлича дете и го убива по жесток начин.

Може ли един човек да е на две места едновременно?

А може ли две престъпления да си приличат дотолкова, та сякаш са изпълнени по един и същ „сценарий“, под една и съща „режисура“?

Не може да е вярно. Трябва да е вярно.

Откъде черпи сили Злото?

Може би от това, че не искаме да повярваме в съществуването му…

Стара мексиканска легенда оживява на страниците на „Другият“. Героите в романа са изправени пред нещо, което разумът им отхвърля, но ако не се преборят с предразсъдъците си, то ще продължи да сее смърт.

И те предприемат пътуване към дълбините.

Буквално.

Другият“ на Стивън Кинг прави хоръра велик отново!

плакат

Адаптацията на „Другият“ („The Outsider“) е дело на Ричард Прайс („The Wire”, „The Night Of”), а режисьор на два от епизодите е Джейсън Бейтман. В ролите са Джейсън Бейтмън, Бен Менделсон, Синтия Ериво (като Холи Гибни, която се появява и в трилогията за Бил Ходжис), Бил Камп, Пади Консидайн, Джулиан Никълсън, Меър Уинингам и др.

Премиерата е на 12 януари по HBO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *