Новините за екранизации на произведения на Стивън Кинг никога не свършват. Толкова са много, че е трудно човек да им хване края, и въпреки че сме фенове и гледаме да се включваме с по-важните неща около по-големите проекти, така се случва, че понякога изпускаме. Бихме могли да кажем, че причината е, че сме се разочаровали доста от „То: Част втора“ (може да видите двете ни ревюта тук и тук) и затова сме по-инертни напоследък, но това би било евтино извинение, на което дори самите ние не можем да повярваме.

Но както и да е, приели сме пред себе си, че сме пропуснали (а извинения пред други не ни трябват, тъй като се отчитаме само и единствено пред себе си), и спокойно можем да продължим напред, като наваксваме с една от най-любопитните новини от изминалата седмица. Това е дебютът на първия (изненадващо дълъг) тийзър трейлър на очаквания сериал на HBO, екранизация по романа „Другият“ („The Outsider“) на Краля на ужаса.

Другият“ смесва две от любимите теми на Кинг – полицейска драма и свръхестествен ужас. Той проследява историята на детектив Ралф Андерсън, който арестува известния треньор Тери Мейтланд по обвинение в изнасилване и убийство на 11-годишно момче. Делото изглежда желязно подплатено с физически доказателства, но скоро свръхестествена сила става причина всички да поставят под съмнение това, което смятат за реалност.

Адаптацията на романа е дело на сценариста Ричард Прайс, който е работил по бижута като „The Wire” и „The Night Of”, а в главните роли влизат Джейсън Бейтман („The Family Fang“, „Ozark“) и Бен Менделсон („Rogue One“, „Bloodline“), които се включват и в продуцентския екип. Бейтман също така е режисьор на първите два епизода. Вижте тийзъра.

Отзивите за романа, които чуваме (да, повечето от нас все още не са го чели, въпреки че отдавна е на пазара), са смесени към положителни, каквито са и за повечето от по-новите произведения на Кинг. Лично ние рядко се разочароваме истински от негови книги, така че при такива оценки нямаме причини да очакваме подобно нещо. Пък и тук говорим за сериала, който на базата на този тийзър ни изглежда повече от чудесно. Като прибавим и отличния творчески екип, „Другият“ гарантирано намира място в нашия личен списък със „задължителни за гледане“.

В добавка вижте официалния синопсис и корицата на българското издание на романа.

Другият може да се превъплъти в теб!

Стивън Кинг – какъвто го познавате! Остър, актуален, непримирим. Ненадминат разказвач на страшни приказки. Изкусен художник на американския бит и дух.
През един юлски ден Тери Мейтланд, любимец на всички във Флинт Сити, присъства на среща с писателя Харлан Коубън в друг град и е заснет на видео от местната телевизия.

През същия ден според очевидци той отвлича дете и го убива по жесток начин.

Може ли един човек да е на две места едновременно?

А може ли две престъпления да си приличат дотолкова, та сякаш са изпълнени по един и същ „сценарий“, под една и съща „режисура“?

Не може да е вярно. Трябва да е вярно.

Откъде черпи сили Злото?

Може би от това, че не искаме да повярваме в съществуването му…

Стара мексиканска легенда оживява на страниците на „Другият“. Героите в романа са изправени пред нещо, което разумът им отхвърля, но ако не се преборят с предразсъдъците си, то ще продължи да сее смърт.

И те предприемат пътуване към дълбините.

Буквално.

„Другият“ на Стивън Кинг прави хоръра велик отново!

drigiat-bg-korica

Адаптацията на „Другият“ („The Outsider“) е дело на Ричард Прайс („The Wire”, „The Night Of”), а режисьор на два от епизодите е Джейсън Бейтман. В ролите са Джейсън Бейтмън, Бен Менделсон, Синтия Ериво (като Холи Гибни, която се появява и в трилогията за Бил Ходжис), Бил Камп, Пади Консидайн, Джулиан Никълсън, Меър Уинингам и др.

Премиерата е на 12 януари по HBO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Доста яко изглежда, да. Книгата беше найс, като изключим последните стотина страници, но може би във филм/сериал ще стои по-добре финалът.

  2. Благодарение на новината отрих The Outsider 2018 с Jared Leto, едно малко Netflix бисерче 🤗

  3. Прочетох книгата – хареса ми, както и повечето книги на Стивън Кинг. Покрай страховитото можеш да намериш човешкото, значимото.