През годините сме събрали достатъчно доказателства, че творческите умове, наемани от сериозни продуценти, могат да намерят вдъхновение за разкази на най-невероятни места. В случая с новината около подготвяния мини-сериал „The White House Plumbers” продуцентите са НВО, а авторите са Алекс Грегъри и Питър Хъюк, които имат опит с хитовата сатира „Veep”.

За всички незапознати с политическия жаргон в Щатите ще поясним, че „the Plumbers”, които се подвизават в Белия дом и с името „Room 16 Project”, всъщност са „екип за специални разследвания”, създаден по времето на Никсън, буквално седмица след прочутото „изтичане” на документите на Пентагона, свързани с войната във Виетнам. Действията на „водопроводчиците” трябва да спрат или противодействат при публикуване на секретна информация в медиите. Името им лепва когато бабата на един от участниците в групата го попитала какво всъщност работи в Белия дом и на неговия отговор „Помагам на президента да запуши някои „течове”, възрастната жена репликирала: „А, значи си водопроводчик!”

Връщайки се към проекта на НВО е важно да добавим, че продуцентите и авторите на сериала са си осигурили участието на Уди Харелсън и Джъстин Теру – те ще влязат в ролите на Еверет Хауърт Хънт и Джордж Гордън Лиди, основните виновници за влизането с взлом в главния щаб на Националния комитет на Демократическата партия и за целия грандиозен скандал „Уотъргейт”. Доста предизвикателно е да се заемеш с разнищване на исторически факти, разбунвали през годините духовете на радетелите за честност и справедливост в политическите отношения, но явно НВО вярват, че темата ще предизвика интереса на публиката и – разбира се – залагат на опитността и чара на актьорите! THR съобщават, че Харелсън и Теру вече са подписали договорите си по проекта. Ето какво споделя Кейси Блойс, програмен президент на НВО:

„Въодушевени сме от възможността да работим с толкова талантлив екип, за да представим вътрешно-правителствените машинации, довели до свалянето на президента Ричард Никсън. С особена радост искаме да посрещнем отново Уди и Джъстин в екипа на НВО и очакваме с нетърпение началото на снимките.”

И двамата актьори са изключителни професионалисти, имат сериозен опит и голяма база фенове – не само заради участията си съответно в „The Leftovers” и най-добрия сезон на „True Detective” – това има предвид Блойс, споменавайки „посрещане отново” на Харелсън и Теру. Все още няма обявена премиерна дата за „The White House Plumbers”, но сме сигурни, че резултатът ще може да влезе в достойна конкуренция с авторските творения на Netflix, Disney+, Apple TV+, Amazon и кой ли още не – претендентите за стрийминг-вниманието на публиката се множат непрестанно!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *