През 2011 Шон Дъркин привлече вниманието на критици и фестивални зрители с отлично приетата драма „Martha Marcy May Marlene“ и веднага започнаха предположенията кой ли ще е следващият му филм и дали ще е на същото високо ниво. Оказа се обаче, че ще трябва доста да почакаме, за да разберем, защото във филмографията му като режисьор все още има само едно друго заглавие и това е мини-сериалът „Southcliffe“. Не е ясно какво се случва с планирания „Janis“, за който също сме ви споменавали преди доста време.

Сега научаваме, че все пак Дъркин подготвя нов филм и при това с доста добре оформящ се актьорски състав, защото Джуд Лоу и Кари Куун („Фарго“) вече са се съгласили да участват. Запознати описват „The Nest“ като „част психологически трилър, част семейна драма“, чието действие се развива през 80-те години на миналия век. Главният герой Рори, който ще се изпълнява от Лоу, е бизнесмен, който премества американското си семейство в Англия. След като семейството установява, че животът в британско имение е много различен от ежедневието в американските предградия, всеки член – по различен начин – се поддава на самоунищожение.

Звучи ни достатъчно любопитно и сме сигурни, че Лоу и Куун ще се справят повече от добре с ролите си (напоследък Куун доста ни радва, особено във „Фарго“, където е просто чудесна). Няма да коментираме Дъркин на този етап, но фокусът върху семейните отношения и самоунищожението добре се връзва с „Martha Marcy May Marlene“ и явно е нещо, което го вълнува.

Засега нямаме повече информация за премиерата на „The Nest“, но много скоро може да чуем нещо по темата – копродуцентите FilmNation и BBC Films ще предложат правата за разпространение на тазгодишния фестивал в Кан, който ще се проведе от 8 до 19 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *