Неведоми са пътищата, по които директорите на Disney и стрийминг-канала им Disney+ взимат решения – може би разчитат на интуиция с перверзно чувство за хумор или на някакви свръхестествени изчисления, защото не можем да си обясним (въобще) решението да направят „спин-оф” под формата на поредица, в чиито център ще бъде принц Андерс – един от ухажорите на принцеса Жасмин от новия игрален „Аладин” на Гай Ричи.

Хващаме се на бас, че никой не помни кой точно беше принц Андерс и защо Жасмин не го хареса, обаче актьорът Били Магнусен очевидно има желание да „остане в образ” и да го „развие” – и затова е разговарял с бъдещите сценаристи; носи се слух, че идеята за мини-сериала е именно негова.

Според информация от THR, Disney са ангажирали Джордан Дън и Майкъл Кваме, двамата съавтори на „Спондж Боб: Гъба беглец” („The Spongebob Movie: Sponge on the Run”), да отговарят за сценария на подготвяния „спин-оф”. Продуцентите на „Аладин” Дан Лин и Джонатан Ейрич ще се включат с компанията си Rideback, а Райън Халприн ще поеме задълженията на изпълнителен продуцент.

И както никой не вярваше, че режисираната от Ричи игрална версия за приказната любов, която отхвърля социалните различия, ще събере достатъчно боксофис, за да си извоюва продължение, така приходите й се оказаха малко над милиард и „Аладин” се подреди на 35 място в класацията с филми за всички времена и територии, точно под „Joker” и „Rogue One”. Логично е, че Disney ще пожелаят да превърнат и този добър приход в традиция и ще опипат внимателно почвата, за да разкажат (по някое време) какво следва след… „and they lived happily ever after”…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments