King’s Man: Първа мисия“ („The King’s Man”), следващото продължение на поредицата „Kingsman”, вече се задава с пълна сила и въпреки че остават още няколко месеца до премиерата, вече имаме втори трейлър, който ни показва още нови аспекти от филма. Докато първият трейлър доста се фокусира върху разликите, които тази нова част ще донесе в поредицата, този пък по-скоро залага на приликите и вече виждаме как точно „Първа мисия“ ще се впише в цялостната атмосфера на предишните филми.

Чудесната визия и най-вече безупречната и силно оригинална бойна хореография бяха основни фактори в това да заобичаме първия „Kingsman“ – „Тайните служби“. Именно тези аспекти, заедно с типичния леко сатиричен поглед на поредицата към жанра са фокус в новия трейлър. Подкрепени стабилно от „War Pigs” на Black Sabbath и типичното английско чувство за хумор на Матю Вон, моментално виждаме, че „Първа мисия“, въпреки новостите, все пак е част от същия франчайз, който много добре знае къде са силните му страни и ще гледа да наблегне на тях.

Припомняме, че третият поред филм всъщност ще разкаже за създаването на организацията Kingsman. Рейф Файнс влиза в ролята на дюка на Оксфорд, който около Първата световна война взима младия Конрад (Харис Дикинсън) за свое протеже и го вкарва в първата „независима разузнавателна агенция”, където вече работят героите на Джимон Хонсу и Джема Артертън. Те за пръв път разбират за парашути, а междувременно ще борят всевъзможни амбицирани противници да не завладеят света.

Кастът, включващ наистина прекрасни актьори, е това, което най-много ни интересува във филма, но със сигурност този нов трейлър много ни израдва именно със залагането си на познатите похвати, с които поредицата ни спечели в началото. Радваме се, че ще предложи нещо различно, твърдо сме убедени, че това е единственият начин, по който може да оцелее, но все пак нещата, които си харесваме, си ги харесваме с причина. Този кадър, в който героят на Рис Ифанс, който очевидно е някакво подобие на Распутин, ако не самата личност, прави пирует на кръгла маса и рита някой в лицето, е просто вълшебен. Историческият сетинг пък ще даде възможност за повече бой с мечове, отколкото сме виждали досега.

С една дума – fun, fun, fun. Истината е, че вече не очакваме толкова много от тази поредица след „Златният кръг”, но трейлърът ни носи надежда за истински добро забавление. Накара ни да се усмихнем, а не е ли това успех сам по себе си?

плакат

King’s Man: Първа мисия“ („The King’s Man”) е написан и режисиран от Матю Вон, а в главните роли са Рейф Файнс, Харис Дикинсън, Джимон Хонсу, Джема Артертън, Даниел Брул, Рис Ифанс, Арън Тейлър-Джонсън, Станли Тучи и Чарлс Данс.

Премиерата е насрочена за 14 февруари 2020 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Почва да досажда карикатурния подход на филма! Беше оригинално първия път!

  2. Иска ми се да съм надъхан, но уви …. 2 трейлъра по-късно все още не видях нито една сцена, която да ме накара да искам да отида в киното. „Златният кръг“ поне имаше визия и стил, и макар да не бе особено добър, все пак имаше елементи, които човъркаха любопитството. Тук всичко ми изглежда by-the-numbers и дори екшънът е на ниско ниво. Ще се гледа по задължение на този етап…