Шоурънъра на „Чернобил” Крейг Мейзин
Шоурънъра на „Чернобил” Крейг Мейзин

Година беше нужна от последното споменаване на идеята за „рестарт” на „Карибски пирати”, докато Disney се наканят да обърнат малко повече внимание на тази своя „златна кокошка”. След като авторите на „ДедпулРет Рийз и Пол Уърник започнаха работа по началото на новата пиратска ера, наскоро The Hollywood Reporter сподели, че сценарнният екип ще бъде допълнен от създателя на този своеобразен холивудски „сериал” Тед Елиът и шоурънъра на „ЧернобилКрейг Мейзин.

Елиът е добре познат от работата си по „Годзила” на Емерих, „Small Soldiers” на Джо Данте, „Маската на Зоро” на Мартин Кембъл и макар „Самотният рейнджър” да не е сред любимите заглавия in general, именно Тед Елиът е разработвал оригиналните пиратски персонажи. Затова и Disney са решили да не снемат доверието си от него – те знаят какво да очакват и обичат да играят „на сигурно”, особено когато става въпрос за възвръщаемост на вложени средства.

При Мейзин случаят е подобен – работил е по две от продълженията на „Scary Movie”, две продължения на „Последният ергенски запой”, по „The Huntsman: Winter’s War” и привлече сериозно внимание с бурния възторг по адрес на „Чернобил”. При все опитността на двамата нови „архитекти” обаче, ще е необходима наистина самоотвержена работа и супер-шантави нови хрумки, които да успеят да съживят интереса на публиката към летаргично зомбясалия атракцион.

Нямаме обяснение защо тези филми все още си връщат бюджетите, че даже ги изплащат поне по още веднъж – неведоми са пътищата, по които милиони зрители стигат до касите на киносалоните и пълнят чувалите на чича Скрудж… Явно това е тенденция, която Disney ще продължат да експлоатират до последно. Не можем да ги видим – имат да изхранват огромен екип и разчитат на всяка „брънка” от всяка поредица – дали ще бъде междузвуздна или пиратска, за големите алчни „акули” е без значение, те отдавна са забравили що е то „добро кино”…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Поне пиратите не излизат всяка година като междузвездните! Ако направят пиратски или междузвезден мюзикъл може и да кажеш нещо положително, нали?

    1. И особено ако вътре участва Бенедикт Къмбърбач 😀