За много филми знаем, че се борят с години да бъдат направени, но обикновено го научаваме чак, когато филмът все пак тръгне да излиза. Различен е случаят с „The Trial of the Chicago 7” – филм, чиито мъки на продукцията следим от години. Заради всички тези трудности, смяна на режисьори, на продуцентски компании и какви ли не още перипетии, ни е малко трудно наистина да сме сигурни, че това вече са последните напъни и филмът наистина влиза в продукция, но надежда има – обявена е премиерна дата! За момента тя е 25 септември 2020 г. за лимитиран рилийз и 2 октомври 2020 г. за широка премиера.

Припомняме, че по последни данни, с които всъщност сякаш проектът започна отново да набира сила, Арън Соркин ще режисира собствения си сценарий, който е готов от години. След сравнителния успех, който постигна режисьорският му дебют „Принцесата на покера”, и с всичкото си натрупано доверие като сценарист на толкова страхотни филми, наистина изглежда сякаш Соркин ще успее да доведе проекта си до екран.

Томас Мидълдич

Със сигурност за това раздвижване допринася и повече от звездният актьорски състав, който Соркин е събрал. Първо изброяваме вече обявените имена – Саша Барън Коен, Еди Редмейн, Джоузеф Гордън-Левит, Уилиям Хърт, Марк Райланс, Яя Абдул-Матийн, Джеръми Стронг и Франк Ланджела. Към всичките тези безумно добри и безумно популярни актьори сега се присъединява и Майкъл Кийтън, от когото малко хора са по-добри и по-популярни. Кийтън ще поеме ролята на прогресивния адвокат Рамзи Кларк, който е бил ключова фигура в американското движение за равни права в средата на XX в. Томас Мидълдич, когото познаваме от „Silicon Valley”, и Макс Адлер от „Glee“ също се присъединяват към каста.

The Trial of the Chicago 7” разказва много интересната история на група млади мъже, които са обвинени в конспирация срещу американското правителство и разпалване на бунтове, заради участието си в анти-военни протести през 1968 г. Обвинените първо са 8, после стават 7, а делото срещу тях се превръща в символ на тогавашните масови анти-военни настроения, провокирани от войната във Виетнам.

Истинското ни вълнение за този проект е предпазливо, заради дългогодишната борба филмът да бъде докаран до този етап. По всичко личи обаче, че снимките започват, а това, което знаем дотук, ни звучи като рецепта за изключително качествена и интересна правна драма, чийто диалог ще бъде безсъмнено първокласен и ще бъде поднесен от някои от най-добрите актьори, работещи в момента в Холивуд. Ще следим за още новини и ще ги споделяме своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *